Eleştirmenler: Hepimiz Alabora'yız

Pinterest LinkedIn Tumblr +

348_86f79Başbakan Erdoğan’ın Ankara ve İstanbul mitinglerindeki konuşmalarında, Gezi direnişiyle ilgili attığı bir twit’i hatırlatıp “Bu ülkede hukuk varsa hesabını soracağız” diyerek hedef gösterdiği oyuncu Memet Ali Alabora’ya Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nden destek açıklaması geldi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı Üstün Akmen, “Başbakan kendini iyiden iyiye padişah yerine koymaya başladı, eyvah ki eyvah” dedi. Başbakan’ın “Bu ülkede hukuk varsa bunun hesabını soracağız” tehdidine aldırmadığını söyleyen Akmen, “Çünkü bu ülkede hukuk yok” ifadesini kullandı.

Bir başbakanın bir vatandaşını böyle alenen hedef göstermesinin Patagonya’da bile mümkün olamayacağını dile getiren Üstün Akmen, açıklamasında Yeni Şafak gazetesinde Alabora’nın ‘Mi Minör’ başlıklı oyunla “Gezi olaylarının provasını” yaptığı iddiasına da değindi: “Ne provası! Anlasınlar işte, 11 yıldır toplum öyle gerildi ki, tenceredeki su öylesine kaynadı ki, toplumu koklayan iyi bir oyun yazarı da bu oyunu yazdı.”

Üstün Akmen, Başbakan’ın şantajı karşısında bütün süreçlerde Memet Ali Alabora’nın yanında yer alacaklarını vurgularken “Hatta hepimiz birer Memet Ali Alabora’yız” diye ekledi.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.