Gezi’de TEYYİBino ile CHAPULçino!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

teyyipMimesis Haber / Dün Gezi Parkı’nda tiyatrocu, dansçı ve müzisyenler parkın farklı mekânlarında geniş oyun çemberleri kurarak, performanslar sergiledi.

Önce, İtalyan halk tiyatrosu Commedia dell’Arte’nin ünlü ikilisi Pantalone ile Arlecchino Gezi Parkı’nda bu kez “Teyyibino ve Chapulçino” olarak karşılaştı; Efendi Teyyibino her tarafına kışla, Avm, opera “sıçtığı” bahçesinde uyurken, Uşak Chapulçino chapullamak için bahçeye girer. Aç, susuz, sigortasız, mülksüz Chapulçino, Teyyibino’nun altın yumurtlayan tavuğunu yiyince, efendinin orantısız şiddetine maruz kalır, ama arkasında biriken diğer çapulcularla bir olup efendiye baş kaldırır. Kısa oyun parçasında efendisine yaltaklanan Fatihino Altaylısino’sundan, Poma (Polis Olaylarına Müdahale Aracı) aracına kadar pek çok güncel kişi ve olaylar da yer aldı.

teyyibino

Seyircinin alkış ve sloganlarıyla zaman zaman kesilen kısa Commedia dell’Arte parçasının ardından, performans tüm izleyenleri de içine alacak şekilde icra edilen “Çapulcu dansı” ile devam etti. Ardından da Kardeş Türküler üyeleriyle birlikte ellerdeki tencere tavalarla “Tencere Tava Havası” çalındı, oynandı.

Gezi ahalisinin de katılımcısı olduğu gösteri, parkın üç farklı bölgesinde kalabalık oyun çemberleri kurularak, icra edildi. Günün sonunda da Gezi Sahnesi’nden dördüncü kez “gezicilerle”paylaşıldı.

tencere-tava

Aysel Yıldırım / Mimesis

Paylaş.

Yanıtla