John Malkovich Olmak…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

220px-JohnMalkovich2005LocarnoAmerikalı ünlü oyuncu John Malkovich’i ‘kahraman’ rollerinde izlemeye alışık değiliz. Fakat şu sıralar Kanada basını, tiyatro ve sinema yıldızının 77 yaşındaki bir adamın hayatını kurtarma hikayesini konuşuyor. Üstelik rol icabı değil.

 Elgin Tiyatrosu’nda  ‘The Giacomo Variations’ adlı oyunu oynamak için Kanada’da bulunan Malkovich, geçen perşembe, kaldığı King Edward otelinin önünde yaralı bir adam gördü. 77 yaşındaki emekli Jim Walpole düşmüş, kalkmaya çalışırkense tamirat için otelin önünde kurulan iskeleye çarpmış, boğazı kesilmişti… 


The Giacomo Variations’ta Malkovich 18. yüzyılın çapkın kadın avcısı Casanova rolünde.

Olayın ardından basına ‘John Malkovich hayatımı kurtardı’ açıklamasında bulunan Walpole, Malkovich’in “son derece profesyonelce davrandığını ve eliyle kan kaybını durdurmaya çalıştığını” anlattı.

‘ADIM JOHN’

Yaralı olan Walpole, olay yerinden ayrılırken, kendisini kurtaran adama adını sordu ve“Benim adı  John. İyi olacaksın.” yanıtını aldı.

Kahramanının John Malkovich olduğunu daha sonradan anlayan Walpole, “ona hayatımı borçluyum” diyor.

Malkovich ise kendisine mikrofon uzatan basına her zamanki ağır başlı haliyle “kim olsa aynı şeyi yapardı , önemli bir şey değil” demeyi yeterli buldu.

Akşam

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.