Modern Danslı Seymenli Kutlama

Pinterest LinkedIn Tumblr +

arsivimage2[Sinan Tanılkan’ın Hürriyet’te yayınlanan haberini paylaşıyoruz.] Ankara Üniversitesi kuruluşunun 67. yıldönümünü töreni, konservatuvar öğrencilerinin sundukları müzik dinletisi, modern dans ve seymen gösterileri ile renkli görüntülere sahne oldu.

Cumhuriyetin ilk üniversitesi olan Ankara Üniversitesi’nin 67. yıldönümü nedeniyle tören ve eğitim yılı kapanış resepsiyonu düzenlendi. Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Farabi Salonunda gerçekleştirilen törende öğrenciler konuklara klasik müzik dinletisi, modern dans gösterisi ve seymen gösterisi sundu.

Ankara Üniversitesi’nin kuruluş belgeseli olan ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden bir grup öğretim elemanı ve öğrencinin hazırladıkları “Çınarların Ruhu Ölümsüzdür” izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Törende konuşma yapan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, 67 yaşını kutlamaktan duyduğu sevinci ve gururu dile getirerek şunları söyledi:

“Biz insan sevgisini, birbirimize saygıyı, iletişimi, empatiyi, toplumsal paylaşmayı, araştırıcılığın, üreticiliğin gelişimini ve yenilikçiliği esas alan bir üniversiteyiz. Aklın ve bilim üstünlüğüne inanan, etik anlayışı her zaman başımızın üzerinde tutan bir üniversiteyiz. Biz engin birikimlerine ve köklü tarihine sahip çıkan vefa dolu bir üniversiteyiz. Ankara Üniversitesi’nin 67. yaşı kutlu olsun, nice yaşları aynı coşkuyla kutlayacağımıza inanıyorum.”

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.