Neil Duffield’den Çocuklar İçin Ateşkuşu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

0020382_300Mimesis Haber/Çağdaş İngiliz oyun  yazarlarından Neil Duffield’ın yazdığı Ateşkuşu adlı oyun, Ankara Devlet Tiyatroları dramaturglarından Şaziye Dağyapan tarafından Türkçe’ye kazandırıldı.

Çocukların ebeveynleriyle birlikte izleyebileceği fantastik bir oyun Ateşkuşu. Rus peri masalına dayanan oyunda her şey var… Muhteşem Ateşkuşu’nu yakalamayı başaramadığı için babası Çar’ın sarayından kovulan Prens İvan… Babasına kendisini ispat etmek için karlı dağları ve donmuş tundraları aşarak Ateşkuşu’nu aramaya başlar.  Bu yolculukta ona dişleri olmayan iyi kalpli bir kurt yardım edecektir. Tabi bir de güzeller güzeli Prenses Vasilisa. Ama Prens İvan’ın işi kolay değildir. Prens İvan ve Kurt’un serüvenine Ölümsüz Koschei ve kötü Baba Yaga da dahil olacaktır. Ve de kıskanç bir kız kardeş, Prenses Katooshka…

Ateşkuşu çağdaş İngiliz çocuk oyunu yazarlarından Neil Duffield tarafından yazıldı. Oyun, dünya prömiyerini 2000 yılında İngiltere’nin Lancaster şehrindeki The Dukes Theatre’da yaptı. 50’den fazla oyun yazan Duffield 2006 yılında Art Council tarafından verilen Çocuk Ödülü sahibi (Arts Council of England Children’s Award 2006). Yazarın oyunları gerek Londra’da gerekse de İngiltere’nin diğer şehirlerinde bulunan önemli tiyatrolarında çeşitli zamanlarda sahnelendi ve büyük başarı kazandı. Duffield Türkiye’de tanınan bir yazar değil. Ateşkuşu yazarın Türkçe’ye çevrilen ilk oyunu.

Mimesis Haber/Bülent Sezgin

Paylaş.

Yanıtla