Osmanlı İmparatorluğu ve Avrupa Tiyatrosu Pera'da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

851633_detayViyana Don Juan Arşivi, Pera Müzesi, Viyana UNESCO Uluslararası Tiyatro Enstitüsü ve İstanbul Avusturya Kültür Forumu işbirliğiyle hazırlanan, “Osmanlı İmparatorluğu ve Avrupa Tiyatrosu” sempozyumu 13-14 Haziran 2013 tarihlerinde Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşecek.

Sempozyum, 17. ve 18. yüzyıl Türk/Osmanlı kültürü ve diplomasisinin Avrupa’daki tiyatro sahneleri üzerine çeşitli performatif ifadelerini, Avrupa Tiyatrosu ve operasının Osmanlı İmparatorluğu’nda ortaya çıkışını ve Osmanlıların Avrupa’ya karşı tutumlarını inceliyor.

Bu yılın konusu olan “Siyaset Kültürü ya da Kültürel Siyaset: Osmanlı-Avrupa İlişkilerinde Kültürel Aktör olarak Elçiler” ise temel olarak, Osmanlı elçilerinin Avrupa saraylarındaki, Avrupalı elçilerin de Osmanlı Sarayı’ndaki çoğu kez cazip ve etkili ziyaret ve kabullerini sadece siyasal ve diplomatik anlamda değil, kültürel ve popülerlik açısından da inceliyor. İlk dönemlerden 19. yüzyılın başına dek Osmanlı İmparatorluğu ile Avrupa Devletleri arasındaki elçilerin kültürel rolünü araştırıyor. İngilizce olarak gerçekleşecek sempozyuma katılım ücretsiz olarak sağlanabilecektir.

HaberTürk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.