Sanatçılar Taksim'de Yürüyecek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

sanatcilar_taksimden_dunyaya_seslenecek_h15879Mimesis Haber/ Sanat birleştirici gücüyle bugün Galatasaray’dan meydana yürüyecek. Dört gün sürecek disiplinler arası sanat etkinliğinde pek çok sanatçı sahneden Taksim’e ve dünyaya seslenecek.

10 gündür devam eden Gezi parkı direnişine Sanat Cephesi disiplinler arası sanat etkinliğiyle devam ediyor. Pek çok sanatçının yer aldığı etkinliğin ilk ayağı bugün gerçekleştirilecek. Sanat cephesi olarak ortak pankart altında Galatasaray Lisesi’nin önünden Taksim Gezi Parkı’na yürünecek. Yürüyüş 6 Haziran Perşembe akşamı saat 19.00’da gerçekleşecek.
Dört gün sürecek etkinliklerin ardından sanat nöbeti farklı disiplinlerle devam edecek. Sanatçılar cephesi bu akşam gerçekleşecek etkinlik hakkında şu açıklamayı yaptı:
“- Taksim Sahnesinde konser değil anma etkinliği yapılacaktır.
– Taksim sahnesi eğlence değil eylem alanıdır.
– Ölülerimiz var, yasımız var, üzüntülüyüz, öfkeliyiz, sahne bu duygularımızı çok güçlü ifade edeceğimiz bir alan olacaktır.
– Bir merkezi sahneye mutlaka ihtiyacımız var. Ortak taleplerimizi ifade edebileceğimiz böyle bir yer şu an yok.
– Bizim duygularımızı ifade etme araçlarımız şarkılarımız, şiirlerimiz ve konuşmalarımızdır. Sanatımızla duygularımızı ifade edebiliriz. Sanatımız eylemimizin en güçlü aracı durumundadır.”
Sanatçılar bu akşam yapılması planlanan konser için iptal kararı alarak şu açıklamayı yaptı: “Taksim Gezi Parkı’ndaki konserler iptal edilmiştir. Sanatçılar olarak bu ortak karara vardık. Daha fazla tartışma ve kafa karışıklığı yaratmamak için bu kararı aldık. Konserleri sonraki günlere aldık. Bugün (Perşembe) saat: 19.00’da Galatasaray Lisesi önünde büyük bir sanatçı yürüyüşü başlayacaktır, Gezi Parkı’nda sonlanacaktır. Siyah t-shirt’lerimizle orada olacağız.” 
Taksim’de 10 gündür devam eden Gezi Parkı eylemliliğinde, çarşamba Miraç Kandili için de hazırlıklar yapılıyordu. Sanatçılar, bugün gerçekleştirecekleri eylemliliği toplumsal hassasiyetleri dikkate alınarak perşembeye ertelemişti.
Paylaş.

Yanıtla