Tiyatro Yasa Taslağına Protesto

Pinterest LinkedIn Tumblr +

yasa-taslağıAnkara Kolej Meydanı’nda toplanan sanatçılar, Tiyatro Yasa Taslağını protesto etmek için Kızılay’a yürüdü. CHP’li milletvekillerinin de destek verdiği eylem sırasında CHP’ye ait otobüsün üzerindeki yazının bezle kapatılması dikkat çekti.

Kültür Sanat-Sen üyeleri, yeni çıkacak olan tiyatro yasa taslağını protesto etmek için Kolej Meydanı’nda bir araya geldi. “Kadrolaşmaya hayır”, “Sanat kurumları kapatılıyor sahip çık” ve “Karanlığa inat yaşasın sanat” dövizleri taşıyan grup burada kortej oluşturdu. Protestocu grup daha sonra çeşitli sloganlar atarak Kızılay’a yürüdü. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüşe CHP’li bazı milletvekilleri de destek verdi. Yeni çıkartılacak olan yasanın devlet opera ve balesi, devlet orkestra kora ve topluklarını kapatmayla yüz yüze bırakacağı gerekçesiyle Kızılay’a yürüyen gruba araçlarıyla yoldan geçen bazı vatandaşlarda korna çalarak destek verdiler.

Kızılay’a yürüyen grup Çankaya Belediyesi önünde çevik kuvvet ekipleri tarafından durduruldu. Burada grup adına yapılan basın açıklamasında, tiyatro yasa taslağı eleştirilerek, taslağın Meclis’te geçmemesi talep edildi. Yasa taslağının sanatçıların sonunun olacağını iddia eden grup üyeleri daha sonra davul zurna eşliğinde halay çekti.

Protestolar sırasında ses için kullanılan CHP’nin parti otobüsünün üzerindeki yazılar bezlerle kapatılması dikkat çekti.

Öte yandan, protestolar sırasında zaman zaman Taksim Gezi Parkı’nda devam eden eylemlere destek verildi.

İnternet Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.