67. Yılında Avignon Tiyatro Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

UnknownFransa’nın Avignon kentinde düzenlenen dünyanın en köklü ve kapsamlı gösteri sanatları festivali olan Avignon Tiyatro Festivali 67. kez şehrin kapılarını tiyatroseverlere açtı.

Avignon Festivali’nin her yıl ikiye ayrılan programında “On” adıyla anılan bölüm, köklü tiyatro topluluklarının büyük bütçeli oyunlarına yer verirken, daha küçük bütçeli grupların yer aldığı “Off” bölümü sanatçılara her alanda yaratıcılıklarını konuşturabilecekleri bir platform oluşturuyor. Bu yıl festivalin On bölümünde 40, Off bölümünde ise 1200’ü aşkın proje yer alırken izleyicinin önünce zorlu bir seçim duruyor.

Uzun monologlarıyla 4 saatlik bir performans sunan, Avusturyalı yazar Peter Andke’nin metinlerinden uyarlanan “Köyde” adlı trajedi, Festival’in On programından bir örnek. Oyunun sanat yönetmeni Stanislas Nordey, Avignon’un merkezinde yer alan ünlü Papalık Sarayı’nda sahnelenen oyunun, mekanın klasikleşmiş gösterilerinden farklı olduğunu dile getiriyor: “Papalık Sarayı’nın avlusunda hep kralların ve prenslerin öyküsü anlatılır. Ben ise kralların ve Papaların yaşadığı trajediler kadar büyük öyküleri olan sıradan karakterlere, işçilere, esnafa söz hakkı tanımak istedim. Sonuçta hepimizin kendine göre trajik bir öyküsü var.”

Avignon Tiyatro Festivali, On ve Off programıyla 26 Temmuz’a dek sürecek.

Euronews

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.