“Bana Bir Şey Olursa Sorumlusu Erdoğan’dır”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

1Ünlü tiyatro oyuncusu Levent Kırca ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasındaki gerginlik büyümeye devam ediyor.

Taksim’de başlayan Gezi Parkı eylemleri bir kesimin desteğini alırken, bir kesimin de eleştirilerine maruz kaldı. Gezi Parkı eylemlerinin yaşandığı sırada en çok dikkat çeken isimlerden biri de Levent Kırca olmuştu. Eylemler sırasında ‘Azınlık’ isimli oyununun gösterimi için Londra’da bulunan başarılı tiyatrocu, Hype Park’ta eline megafon alarak oldukça ilginç açıklamalar yaptı. “İstanbul alınmıştır!” gibi sözleri ile dikkatleri üzerine çeken Levent Kırca, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Ak Parti Grup Toplantısı’nda da üstü kapalı olarak eleştirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, düzenlenen grup toplantısında isim vermeden Levent Kırca’ya eleştirilerde bulundu. Hakkında yasal işlemlerin başlatılacağına değinen Başbakan’ın sözlerinin ardından, Ulusal Kanal’da ‘Haber Masası’ isimli programın konuğu olan Levent Kırca, Başbakan’ın kendisine dair yaptığı açıklamalara da değindi. Adı geçmese de bahsedilen kişinin kendisi olduğuna yönelik konuşmalar yapan başarılı tiyatrocu, “Buradan savcılara ve yargıçlara duyuruyorum, bana bir şey olursa sorumlusu Tayyip Erdoğan’dır. Başıma bir şey gelirse devrimci arkadaşlarım korkmadan yollarına devam etsinler”, şeklindeki sözleri ile şaşkınlık yarattı.

Hype Park’ta yaptığı açıklamalar nedeniyle yasal işlem başlatılacağı konusuna değinen Levent Kırca, “Kanunsuz bir şey söylemedim aynı sözleri bugün de söylüyorum, Ben Cumhuriyeti savundum. Cumhuriyeti savunmak suçsa bu suçu işlemeye devam edeceğim.”, dedi. Başbakan’ı sanatçıları hedef göstermekle itham eden ünlü tiyatrocu, ilk önce Fazıl Say’ı, daha sonra Mehmet Ali Alabora’yı ve şimdi de kendisini hedef göstermek için çaba sarf ettiğini iddia etti.

Star

Paylaş.

Yazarın bütün yazıları için: Seteney Koz

Yorumlar kapatıldı.