Bolşoy'da Trajedi Bitmiyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

xGeçen sene sanat yönetmenine yapılan asitli saldırının ardından Rus Bolşoy Tiyatrosu’nun kıdemli kemancısı Viktor Sedov orkestra çukuruna düşerek hayata veda etti…

65 yaşındaski Viktor Sedov, neredeyse 40 yıldır orkestrasında çaldığı Bolşoy Tiyatrosu’nda can verdi. Sahneden orkestra bölmesine düşen müzisyen, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Tiyatro sözcüsü Katerina Novikova, Sedov’un tiyatronun en sevilen simalarından biri olduğunu ve herkesin aklında güçlü mizah yeteneği ve bilgeliği ile yer ettiğini belirtti. Sedov’un orkestra bölümündeki boşluktan altı metrelik bodrum katına düştüğü açıklandı. Kazanın detaylarının araştırılması için tiyatro yöneticileri bir komisyon oluşturdu. Soruştuma Komisyonu’na göre kemancı karanlık ortamda sahnenin boşluğunu fark edememiş.

Geçtiğimiz ocak ayında ise tiyatronun sanat direktörü Sergei Filin’in yüzüne asit fırlatılmıştı. Boynunda ve yüzünde yanıklar oluşan Filin’in kendi kendisine bu komployu düzenlediğine dair dedikodular ortaya çıkınca tiyatro zor bir dönem geçirmişti.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.