Dans Eğitmenlerine "Gezi" Sorgusu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

dansdirenisFezlekeleriyle toplumun farklı kesimlerinden insanları “terör örgütleri” ile irtibatlandırmaya çabalayan polis, ihbar üzerine “Danssız bir devrim, devrim değildir” diye düşündü. Eylemlere katıldıkları gerekçesiyle ifadeye çağrılan bir dans kursunun eğiticilerine “Facebook’taki profil resminiz neden ağaca sarılmış insanlar?” diye soruldu.

Haziran Direnişi’ne ilişkin hazırladığı fezleke ile sendikaları, meslek örgütlerini, demokratik kitle örgütlerini, muhalif siyasi partileri, aydın ve sanatçıları, gazetecileri “terör konsepti”ne oturtmaya çalışan Ankara Emniyeti, giderek kalabalıklaşan listesine dans eğitimcilerini da ekledi. Cumhuriyet Gazetesi’nden Alican Uludağ’ın haberine göre, Ethem Sarısülük’ün katilini uzun süre saklayan, haklarında taciz ve tehdit suçlamaları yapılan polislerine arka çıkan Ankara Emniyeti, bir dans kursu sahibinin sosyal medyada eylemlere çağrı yaptığı iddiası üzerine hızla harekete geçti.

‘Provokatör dansçılar ülkeyi iç savaşa sürükledi’

Terörle Mücadele Şubesi’ni harekete geçiren muhbir vatandaşın ihbar mektubunda şu ifadeler yer aldı: “Bildiğiniz üzere son Gezi Parkı gösterileri protesto amacını aşmış ve provokatörlerin cirit attığı ülke genelinde bir eyleme dönüşmüştür. Bu durum basit bir protesto eyleminden çıkmış ve ülkeyi iç savaş ortamına sürükleyen bir hal almıştır. Bu provokatörlerden ikisi de maalesef S. Dans Stüdyosu’nun sahibi M.A ile M.G’dir. Facebook’tan S. Dans Studyosu yazıldığında çıkan gruplarda, ayrıca diğer dans stüdyolarında da benzer provokatif mesajlar yaklaşık 25 bin kişiye Facebook vasıtasıyla gönderilmiştir. Mesela, (X) adlı kişi Güvenpark’taki eylemlere dans kursu öğrencilerini çağırırken (Y) Dans Stüdyosu ve bazı diğer dans stüdyoları, örneğin (X) ise bu akşam 21.00’da Kuğulu’da toplanılacağını duyurmuştur. Dans kurslarına katılımın çok yoğun olduğu düşünüldüğü ve bu söz konusu dans gruplarının Facebook üye sayıları göz önüne alındığında yaklaşık olarak 150 bin kişiye ulaşma kapasitesindedir” dedi.

“Provokatör dansçı”ların adlarını tek tek veren kişi, aynı ihbarı Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT, Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, jandarma Genel Komutanlığı ve Başbakanlığa da gönderdiğini söyledi.

‘Profil resminiz neden ağaçlara sarılı insanlar?’

İhbarı değerlendiren polis, durumu TMK Savcılığı’na bildirdi. TMK savcısı da söz konusu dans kursu sahiplerinin “terör örgütü/örgütleri ile irtibatlarının tespit edilmesini” ve tahkikat evrakının kendisine gönderilmesini istedi. Bunun üzerine dans kursunun iki sahibi Terörle Mücadele Şubesi’ne çağrıldı.

Dans kursunun iki sahibine “Neden kursu iptal edip eyleme gittiniz?”, “Facebook’taki ağaçlara sarılı insanlardan oluşan profil resminin amacı nedir?” gibi sorular soruldu. Bununla da yetinmeyen polis, dansçıların Arjantin, Brezilya, Küba gibi ülkelere niye sık sık gidip geldiklerini de soru olarak yöneltti. Dansçılar ise bu ülkelere gösteri yapmak için gittikleri iletti. İfadeleri alınan dans hocaları serbest bırakıldı.

Sendika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.