Mersin Şehir Tiyatrosu'ndan "Beldemizde Şenlik Var"

Pinterest LinkedIn Tumblr +

3Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, geçen sene de uyguladığı ‘Beldemizde Şenlik Var’ projesini bu yılda hayata geçirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, tiyatro izleme olanağı bulamayan belde ve köylere giderek vatandaşlara oyunlar sergiliyor. Vatandaşları tiyatro ile tanıştırmak ve şehir merkeziyle kültürel bağı güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen ‘Beldemizde Şenlik Var’ projesini bu yıl da başlatan Şehir Tiyatrosu, vatandaşların büyük ilgisini çekiyor. Özellikle köylerde yaşayan insanların birçoğunun ilk kez karşılaştığı tiyatro oyunlarına ilgisi büyük oluyor.

Turne ile ilgili açıklamalarda bulunan yönetmen Ahmet Aksoy, tiyatro izleme olanağı bulamayan vatandaşlar için oyunlarını yaz turnesi kapsamında sahnelemeye devam ettiklerini söyledi. Oyunları oynadıkları yerlerdeki vatandaşların mutlu olduğunu ifade eden Aksoy, “Onların yüzlerindeki mutluluğunu görünce bizde mutlu oluyoruz. Oyunlarımızı daha büyük bir şevkle oynuyoruz. Tabi bu tür sosyal ve kültürel etkinlikler Mersin Büyük Şehir Belediye Başkanımız Sayın Macit Özcan’ın sanata ‘evet’ anlayışının ürünüdür. Turne, şehirlerden ziyade köylerde de seyircilerle bir araya gelmemizi sağlıyor. Çünkü şehirlerde yaşayan vatandaşlar bir şekilde oyunlarımızı izleme şansları buluyor. Fakat köyde yaşayan vatandaşlar bu tür etkinliklerden yararlanamıyor. Amacımızda bu zaten. İzleme olanağı bulamayan vatandaşlarımıza ulaşmak” dedi.

Turnelere devam edeceklerini vurgulayan Aksoy, “Bütün köylerimizi ve beldelerimizi gezeceğiz. İnsanlarımızın hepsini tiyatro ile buluşturacağız. Bizi destekleyen ve izlemeye gelen herkese teşekkür ediyoruz. Temennimiz insanlarımız oyunları sever ve şehre de gelerek bizim oyunlarımızı izlerler” diye konuştu.

Haberciniz

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.