Özel Tiyatrolarda Seyirci Rekoru Kimde?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

indir (1)Ülkemizde tiyatro izleyicisi sayısı her yıl artıyor. Geçen yazımda genel bir döküm vermiş ve bu yıl nüfusumuzun en az %10’u kadar tiyatro bileti satıldığını belirtmiştim.

Sanatsal düzey açısından ciddi sorunlarımız olduğu düşüncesindeyim ama seyirci ve oyun sayısındaki artış gerçekten umut verici. Kapatılmaması için her türlü çabayı göstermemizgereken Devlet Tiyatrosu iki milyon seyirciyle şampiyon. Peki özel tiyatroların seyirci şampiyonu kim? Çemberlitaş’taki salona ilk kez 15 yıl önce gittim. Burada oynasak nasıl olur filan diye düşünüyordum ama gözüm korkmuştu. 900 kişilik bir tiyatroyu doldurmak kolay iş değil. Bu zor işi Fırat Kültür Merkezi Tiyatrosu (FKM) başardı. Hem de ne başarı.

2001’de ‘Bu Vatan Kimin’ adlı bir oyun yaptılar. O günden beri çeşitli prodüksiyonlarla kapalı gişe oynuyorlar. Yurtiçinde ve dışında turnelerle ayak basmadıkları yer kalmadı. Çocuk oyunları ve kursları da var. Her yıl yüz binlerce seyirciye ulaşıyorlar. Servet Aktosun’un yönettiği ve değerli bir oyuncu kadrosuna sahip olan bu muhafazakâr kumpanya seyirci yarışında açık ara farkla şampiyon.

Yazının devamını aşağıdaki linke tıklayarak okuyabilirsiniz.

Hürriyet 

Paylaş.

Yazarın bütün yazıları için: frtkyrtr

Yorumlar kapatıldı.