Tiyatro Eleştirmenleri: “Melih Gökçek Ne Yapmak İstiyor?”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

imagesMimesis Haber / TV8 kanalında “Erkan Tan ile Başkentten” programına konuk olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili olarak sanatçı Mehmet Ali Alabora ve yönettiği “Mi Minör” başlıklı oyuna yüklenerek: “Bu olayları tahrik etmek yok. Bu olaylar önceden tamamen mizansen” diyen Gökçek’in: “Mehmet Ali Alabora diye bir adam var. O bu olayların baş aktörüdür” diye konuşmasına Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı Üstün Akmen’den tepki geldi.

Programda “Mi Minör”ün konusunu anlatan Gökçek’in: “Gezi Parkı’nda ne yapacaklarının bütün denemeleri oyunda yapılıyor. Bütün senaryo Gezi Parkı olayları üzerine ve bire bir her şey oluyor. Alabora başına gelecekleri bilmiyor. Ama Allah’ın izniyle devlet bunu yakalayacak, savcılar bunun hesabını soracak ve ben onu içeride göreceğim” diye konuşmasını şiddetle kınadığını söyleyen Üstün Akmen: “Bu adam ne yapmak istiyor” diye sordu.

Kamuoyunda “İslamcı yazar” olarak tanınan İsmail Nacar’ın Cumhuriyet Gazetesi’ne yaptığı değerlendirmede, hedef gösterilen tiyatro oyuncusu Memet Ali Alabora için “bazı odaklarca ölüm fermanı çıkarıldığı” iddiasında bulunulduğunu da hatırlatan Üstün Akmen: “Bu fermandan sonra Melih Efendi’nin ‘prova’ iddiası çok ilginç. Asıl bu adamlar Türkiye’yi kaosa sürüklüyor. Ne biçim insan, ne biçim Müslüman bunlar? Biri bir sanat adamının ölüm fermanını yayıyor, diğeri hedef gösteriyor. Sanat kurum ve kuruluşlarını Melih Gökçek’in bu sorumsuzluğuna karşı tavır almaya çağırıyorum” dedi.

Üstün Akmen açıklamasına: “Savcı, Memet Ali Alabora’dan hesap sormayacak, sorsa bile (eğer ben tiyatrodan biraz anlıyorsam) soruşturmadan Gökçek’in istediği sonuç asla çıkmayacak. Alabora’nın saçının tek teline bile kimse dokunamayacak” diye son verdi.

Paylaş.

Yanıtla