11. Uluslararası Bodrum Bale Festivali başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

bale865992_detayMuğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenecek olan 11. Uluslararası Bale Festivali, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde 7-21 Ağustos 2013 arasında yapılacak.

Bodrum Belediyesi ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla,11 yıldır düzenlenen festivalin bu yılki açılış temsili, “Hürrem Sultan” balesiyle olacak.

Festival programının ikinci eseri, Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin Dünya Dans Günü’nde bir prömiyerle sahnelere taşıdığı Bach Alla Turca, 10 ve 11 Ağustos tarihlerinde iki temsille seyirci karşısında olacak. Anjelika Akbar ve Mehmet Akatay’ın canlı performansları eşliğindeki temsilde, özel bir sürpriz olarak eski balerin Çağla Şikel de seyirci karşısına çıkacak.

14 Ağustos gecesi festival seyircisini Anadolu’nun arkaik dönemlerine götürecek iki perdelik “Amazonlar” eserinin koreografisi Nugzar Magalashvili’ye ait. 17 Ağustos gecesi, festivalin ilk yabancı misafir topluluğu Güney Kore’den Universal Ballet sahnede olacak. Festivalin son temsilinde ise dünyaca ünlü ve köklü bale topluluğu Sibirya Devlet Balesi, 20 ve 21 Ağustos tarihlerinde “Spartacus” adlı eserile seyirci karşısına çıkacak.

Haberturk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.