Ataman'ın İddialarına Koç Vakfından Yanıt

Pinterest LinkedIn Tumblr +

7Star gazetesine verdiği söyleşide Koç Vakfı’na ‘görüşlerini beğenmedikleri için eser satın alma anlaşmasını bozma’ suçlaması yönelten Ataman’a, Vehbi Koç Vakfı’ndan yanıt geldi.

üncel sanatçı ve yönetmen Kutluğ Ataman , Star gazetesinde Gülcan Tezcan’a verdiği söyleşide Koç Grubu’na ve isim belirterek sanat dünyasına ağır ithamlarda bulunmuştu. Ataman ön satış için görüşmesi yapılmış bir eserinin, Gezi olayları sürerken NTV’de yaptığı konuşma nedeniyle, Koç Vakfı tarafından alınmaktan vazgeçildiğini öne sürmüştü. İddiasına göre Koç Vakfı’nın danışmanı Melih Fereli, Ataman’ın çalıştığı Galeri Mana’yı arayarak “Ben, Ömer Bey ve Arter küratörler ekibi Kutluğ’un daha fazla AKP ’yi eleştirmesini beklerdik, biz bütün sanatçılarımızın AKP’yi eleştirmesini bekliyoruz, bu yüzden eseri satın almayacağız” demişti.

Vehbi Koç Vakfı, Ataman’a dün bir basın açıklamasıyla yanıt verdi. İddiaların gerçek dışı olduğunu vurgulayan açıklamada şöyle denildi: “Kurulduğu günden bu yana sanatın evrensel dilini toplumla buluşturmak için titizlikle çalışmalarını yürüten Vehbi Koç Vakfı, koleksiyon seçimlerini de büyük hassasiyetle gerçekleştirmektedir. Koleksiyonumuzdaki tüm eserler ve bu eserlerin sahibi olan tüm sanatçılar bizim için değerlidir. Sayın Kutluğ Ataman ile daha önce yapmış olduğumuz sergiler tüm sanat camiasının malumu olmakla birlikte koleksiyonumuzda kendisine ait eserler bulunmaktadır. Galeri Mana tarafından sunulan teklif, iddia edildiği gibi herhangi bir siyasi ya da farklı gerekçe olmaksızın sanatçının önemli eserlerinin hali hazırda koleksiyonumuzda bulunması sebebiyle kabul edilmemiştir. Bu vesileyle sanatın varoluş sebebi olan fikir ve ifade özgürlüğüne olan inancımızı bir kez daha vurgularken, tüm gerçek dışı ithamlar karşısında hukuki haklarımızın saklı tutulduğunun bilinmesini isteriz.”

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.