'Başka Bir Dünya Mümkün'

Pinterest LinkedIn Tumblr +

6[Aslı Uluşahin’nin Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan haberini paylaşıyoruz.]

Gezi Direnişi’ne katılan, destek veren müzisyenler Gezici Müzisyenler Platformu çatısı altında bir araya geldi. Müzik yazarı Murat Beşer ve Karagüneş grubundan Özgür Yalçın öncülüğünde kurulan platformda, aralarında Ayşe Tütüncü, Arto Tunç Boyacıyan, Doğan Canku, Karmate, Koma Çiya, Luxus, Marsis, Metin&Kemal Kahraman, Niyazi Koyuncu, Siyasiyabend, Taner Öngür ve Yaşar Kurt’un da olduğu yüze yakın sanatçı ile grup yer alıyor.

Kendilerini “Başka Bir Dünya Mümkün diyen Müzisyenlerin Birlikteliği” olarak tanımlayan platform, hedeflerinin “Sorun olarak tanımladığı her şeyin karşısında bir arada olmak, dayanışmayı, düşünceleri ve hayalleri doğrultusunda pratik ve kalıcı örnekler sergilemek, festivaller, konserler, paneller, atölye çalışmaları, sokak etkinlikleri düzenleyerek birlikte üretmeye dair yolları açmak” olduğunu belirtiyor.

İnisiyatifin kurucularından Murat Beşer, “Çalamıyoruz, para kazanamıyoruz, yaşam alanımız yok” diyen, kendi aralarında sürekli bu konuları tartışan sanatçıların, Gezi Direnişi’nin yarattığı atmosferde, kendiliğinden bir araya geldiğini, sorunları ve yapılacakları tartıştıkları toplantının ardından, katılımcı sayısının yüze ulaşmasıyla oluşumun daha geniş perspektifli bir yapıya evrildiğini söylüyor.

Özgür Yalçın ise müzisyenlerin daha önce de birçok dayanışma etkinliğinin parçası olduğunu, ancak ilk kez kendi sorunlarına çözüm amaçlı bir dayanışmanın içinde yer aldığını belirtiyor. Gezi Direnişi’nin bu oluşumu yaratmada itici güç olduğunu ifade eden Yalçın, ancak tek gündem maddelerinin “Gezi” olmadığını vurguluyor.

“İstanbul genel olarak bir sanat merkezi olarak Anadolu’dan kopuk” diyen Yalçın, Gezici Müzisyenler Platformu’nun asıl hedefinin sanatsal etkinliklerden uzak şehirlere sanatı taşıyabilmek olduğunu aktarıyor.

Platformun yakın geleceğe ilişkin eylem planı ise şöyle:

Yarın 21.30’da Kadıköy Shaft’ta inisiyatif üyeleri bir konser verecek. 18 Ağustos’ta İstiklal Caddesi’nde Teneke Trampet, Ahmetbeyler, Umut Töre Bandosu ve Karagüneş gibi grupların yer aldığı sokak konseri düzenleyecekler. 31 Ağustos’ta plaformun etkinliklerini duyurmak amacıyla bir dayanışma konseri verecek oluşum, ardından 1 Eylül’deki Dünya Barış Günü etkinliklerine katılacak.

Cumhuriyet
 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.