Bu Yılın Pen/Pinter Ödülü Tom Stoppard'ın

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tom-StoppardMimesis Haber / Tom Stoppard 2013 Pen/Pinter ödülüne layık görüldü. İngiliz Pen tarafından 2009’da başlatılan ödül, Harold Pinter’in Nobel Ödülü kabul konuşmasındaki ifadesiyle söylersek, yaşamlarımızın ve toplumlarımızın gerçek doğrusunu tanımlamak için ciddi bir entelektüel kararlılık gösteren yazarlara veriliyor.

Stoppard ödülü 7 Ekim’de Biritish Kütüphanesi’nde alacak.  Ayrıca o gün ödülü paylaşacağı diğer bir yazarın ismini de açıklayacak. Bu yazar kendi inançlarını serbestçe açıkladığı için baskı görmüş birisi olacak.

Stoppard, Harold Pinter’ın eşi Antonia Fraser, Young Vic’in sanat yönetmeni David Lan ve geçen yılın ödül kazananı, şair Carol Ann Duffy’nin yer aldığı bir jüri kurulu tarafından seçildi.

Jüri oturumunu yürüten ve İngiliz Pen’in başkanlığını yapan Gillian Slovo “Jüri üyeleri, Tom’un başarılı kariyerinin Harold’ın belirlediği kıstaslara birebir uyduğuna oybirliğiyle karar vermiştir.” dedi.

Bu kıstaslarla kastedilen ise İngiliz Pen’in mücadele misyonunu oluşturan Harold Pinter’ın bir yazarda en takdir ettiği özellikler oluyor: Cesaret, doğruluk, her şeyi olduğu gibi anlatma kararlılığı…

İlker Yasin Keskin / Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla