Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

kadikoybelİstanbul Kadıköy Belediyesi 11. Tiyatro Festivali başladı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre bu yıl, 17 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek festival Süheyl-Behzat Uygur kardeşlerin “Hasta Etme Adamı” oyunu ile başladı.

Açıklamada, festivalin 2. gününde İstanbul Kumpanyası tarafından sahnelenen ”İstanbul ve Aşk” adlı oyuna da sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Kadıköy’de 19 gün boyunca her akşam saat 21.00’da başlayacak oyunlarda ünlü tiyatrocular, sezon boyunca salonlarda sahneledikleri oyunları bu kez açık havada seyirciye ücretsiz sunacak.

Her akşam ayrı bir oyunun sahneleneceği festivalde, Nazım Oyuncuları’nın Ulusal Kurtuluş Savaşı Destanı’nı anlattıkları “Onlar ki…” adlı oyun ile Samsun Sanat Tiyatrosu’nun Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının öyküsünün anlatıldığı “Aşk Olsun Sana Çocuk” adlı oyunlar ise izleyiciye farklı duygular yaşatacak. Festival oyuncu Genco Erkal’ın müzikal kabare olarak sahneye koyduğu “Ben Bertolt Brecht” isimli oyunu ile son bulacak.

Beyaz Gazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.