Kosova’da Haldun Taner’in “Aşk Olsun” Oyununu Oynanıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

kosovada-turk-tiyatrosu-perdelerini-haldun-tanerin-ask-olsun-oyunuyla-acti-1299894hGeçen yıl Kosova Türk tiyatrosunun önemli oyuncu ve rejisörlerinden Deniz Dadale’nin kurduğu ‘Kısa Devre Tiyatro Topluluğu’, Türk tiyatrosunun usta oyun yazarlarından Haldun Taner’in Aşk Olsun tiyatro oyunuyla perdelerini açtı.

Uzun yıllar Prizren’deki Türk tiyatrosuna büyük emek veren tiyatro oyuncusu ve rejisörü Deniz Dadale’nin sahneye koyduğu 4 akşam sahnelenecek olan oyun beğenildi. Bir dönem Zeki Alasya ve Metin Akpınar’ın Kabare Tiyatrosuyla büyük ilgi gören oyun Kosova’da da ilgiyle karşılandı. Kısa Devre Tiyatro Topluluğu faaliyetleri kapsamında; ‘Hababam Sınıfı’ ardından 2’nci oyunu olan ‘Aşk Olsun’ oyunuyla seyircisinin karşısına çıkan Deniz Dadale ve genç tiyatrocuların performansı izleyenler tarafından ilgiyle karşılandı.

Haldun Taner’in kaleme aldığı oyunda; kadın ve erkek ilişkileri ile yaşanan ihanetler komik bir dille seyirciye sunuluyor. 15 kişilik ‘Aşk Olsun’ tiyatro oyunundaki sünnet sahnesinde, Türkiye’de Gezi olaylarına atıfta bulunarak ‘Diren Pipi’ afişi açmaları dikkat çekti.

Uzun süren prova çalışmaları ardından seyircisiyle buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen oyunun rejisörü ve oyuncusu Deniz Dadale, çok mutlu olduklarını belirtti. Dadale, çok az sayıda verilen destekler dışında kendi imkanlarıyla oyunu hazırladıklarını söyledi. Genç oyuncularda oyunun ilgi görmesinden memnun olduklarını ifade ettiler. Oyunun önümüzdeki günlerde Kosova’nın değişik bölgelerinde ve Türkiye’de sahnelenmesi bekleniyor.

Haber3

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.