Kumbaracı50'de Yeni Sezon

Pinterest LinkedIn Tumblr +
UnknownMimesis Haber / Mayıs 2013’ü küçük bir 15. yıla doğru şenliğiyle geçiren Kumbaracı50 ve Altıdan Sonra Tiyatro, 2013-2014 sezonuna hazırlanıyor. Altıdan Sonra Tiyatro; Mayıs ayında düzenlediği “15den önce 6dan sonra” özel gösterimleriyle, kuruluşunun 15. yılında, 15 özgün oyunluk repertuvarından bazı oyunları olduğu gibi, bazılarını da tamamen farklı ekip ve yorumla seyirciyle buluşturdu. Yoğun ilgi ve talep üzerine repertuvardaki tüm oyunlar yeni sezonda da seyirciyle buluşmaya devam edecek. Bu oyunların dışında 6 yeni oyun da 2013-2014 sezonunda prömiyer yapacak.
Yeni Oyunlar
Geçtiğimiz sezon, Almanya’nın önemli tiyatrolarından Theater an der Ruhr’la sürdürülen partnerlik yeni sezonda ortak bir yapıma dönüşüyor. “ÇİNKA” adlı oyunun ana ekseni Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nin doğası ve bu doğanın içinde yaşayan insanların sesini, tavrını, yaşamını nasıl etkilediği. Bölge müziğinin önemli araştırmacılarından Birol Topaloğlu‘nun da dahil olduğu yapımı, yönetmen ve yazar Yiğit Sertdemir kurguluyor. Koreograf İlyas Odman ve tasarımcı Candan Seda Balaban‘ın katılımıyla bir müzik tiyatrosu olarak şekillenen oyunda, Laz mitolojisinin önemli karakterlerinden “Çinka” bu yolculuğun ana kılavuzlarından biri oluyor. Oyun hem Almanya hem de Türkiye’de farklı sahnelerde seyirciyle buluşacak.
444 ve Yokuş Aşağı Emanetler’in yönetmeni Yaman Ömer Erzurumlu, yeni bir ekip çalışmasıyla sezona hazırlanıyor. Beyaz yakalıları konu alan oyun sezon içerisinde prömiyer yapacak.
Bir yazar projesi olan 6 Üstü Oyun’un kalan üç oyunu da yeni sezonun merakla beklenen oyunlarından.
Altıdan Sonra Tiyatro, İKSV’nin düzenlediği Uluslararası Tiyatro Festivali’ne de sürpriz bir yeni oyunla katılmayı planlıyor.
6 Üstü Oyun
6 Üstü Oyun projesinin ilki olan, Ebru Nihan Celkan’ın yazdığı ve Sumru Yavrucuk’un yönetip oynadığı kapalı gişe oynayan bol ödüllü oyunu “Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi” yeni sezonda da Kumbaracı50’de olacak. Projenin ikinci oyunu olan Civan Canova’nın yazdığı, Nihal Koldaş’ın yönetip Ayşenil Şamlıoğlu’nun oynadığı“Evaristo” seyirciyle buluşmaya devam edecek. Geçtiğimiz sezonun sonuna doğru prömiyer yapan üçüncü oyun “Tık…Tıkıdı…Tıkılap”ı ise Ayşe Bayramoğlu yazdı, İlyas Odman yönetti ve Nihal Koldaş oynuyor.
Projenin kalan üç oyununu Mirza Metin, Yeşim Özsoy Gülan ve Yiğit Sertdemir yazdı. Merakla beklenen bu oyunlar yeni sezonda seyirci karşısına çıkacak.
 
Devam eden oyunlar
Altıdan Sonra Tiyatro’nun son özgün oyunu Yiğit Sertdemir’in yazıp yönettiği Katilcilik,
Kumbaracı50 Üçlemesi,
Geçtiğimiz sezon bir çok ödül alan ve aday gösterilen, Yiğit Sertdemir’in yazıp Arif Akkaya’nın yönettiği ve Tomris İncer’le Yiğit Sertdemir’in rol aldığı Gerçek Hayattan Alınmıştır, üçlemenin ikincisi Barzo ile Konserve ve üçlemenin son oyunu, sözsüz grotesk bir seyirci seyirliği Dertsiz Oyun,
Candan Seda Balaban’ın tasarladığı, kuklaların 16 yaş üstü hikayesi Haz Makamı,
Orkestrası ve tuhaf atmosferiyle ikizlerin kara masalsı gösterisi Karabahtlı Kardeşlerin Bitmeyen Şen Gösterisi,
Alman tiyatro topluluğu Lockstoff!’la ortak yapım, sokakta kulaklıklarla takip edilen, kentsel dönüşümün hikayelerinin anlatıldığı Yokuş Aşağı Emanetler, Yeni kadrosunda Sevinç Erbulak, Beyti Engin ve Yiğit Sertdemir’in rol aldığı Altıdan Sonra Tiyatro’nun ilk özgün oyunu Bekleme Salonu,
Yiğit Sertdemir’in kaleminden bir komplo teorisi mizah dolu O.B.E.B.,
Yiğit Sertdemir’in yazıp, yepyeni ekibiyle yeniden yorumladığı Ayşenil Şamlıoğlu, Tomris İncer ve Yiğit Sertdemir’in rol aldığı Öldün, Duydun mu?,
Çağrı merkezinde geçen, ve altıncı sezonunda yeniden seyirciyle buluşacak olan kara mizah 444,
Yiğit Sertdemir’in yazıp aktardığı Fai-i Müşterek oyununun; İlyas Odman, Özer Arslan, Cem Uslu, Sezgi Mengi, İsmail Sağır ve Murat Kapu tarafından yeniden yorumlanmış hali Müşterek Fail-i Müşterek
Yeni sezonda Altıdan Sonra Tiyatro’nun repertuvarından Kumbaracı50 sahnesinde seyredilebilecek oyunlar…
 
Atölyeler
Yiğit Sertdemir’in önceki yıllarda sürdürdüğü “Oyun Yaz(ama)ma Atölyesi” bu sene üç dönem halinde açılacak. Ayrıca yeni bir oyunculuk atölyesi, Ayşenil Şamlıoğluyürütücülüğünde yine Kumbaracı50’de olacak.
 
AltFest’13
Alternatif Sahneler’in düzenlediği “AltFest’13”,  5 – 13 Ekim 2013 tarihleri arasında, ikincikat, karakutu, Kumbaracı50, Maya Cüneyt Türel Sahnesi, Mekan Artı, sahne hâl ve Şermola Performans sahnelerinde gerçekleşecek. Daha once sahnelenmemiş yerli metinlere ve yapımlara yer verilecek festival iki ana bölümden oluşuyor: Yapım ve okuma tiyatrosu. Festival süresince atölyeler ve söyleşiler de düzenlenecek. İki ana bölüm dışındaki “Festival Özel Gösterimi” bölümünde de, seyirciyle yeniden buluşacak olan yapımlar yer alacak.
 
 
KUMBARACI50 FACEBOOK
 
https://www.facebook.com/KUMBARACI50
 
https://www.facebook.com/events/128255227355939/?ref=notif&notif_t=plan_user_invited
KUMBARACI50 TWITTER
 

 
KUMBARACI50 İLETİŞİM
 
Adres : Kumbaracı Yokuşu No:50 Kat: 2 Beyoğlu
Tel : 0 212 243 50 51  (Gişe: Pazartesi – Cumartesi: 16:00 – 20:30)
0 532 255 55 80 (bilgi: Gülhan Kadim)
 
Ulaşım
 
İstiklal caddesi üzerinde Taksim’den Tünel’e doğru giderken sol kolda Richmond Otel’den sonra, Kumbaracı Yokuşu’nu indiğinizde sol kolda kumbaracı50 tabelasını göreceksiniz.
Araçla; Taksim’den Odakule istikametine girdiğinizde Asmalımescit tarafına dönün, İstiklal caddesine çıktığınızda Kumbaracı yokuşuna girmiş olacaksınız.
Otopark: Aracınızı Tepebaşı TÜYAP kapalı otoparka, Minare Sokak üzerindeki otoparka veya Kumbaracı Yokuşu üzerindeki otoparka bırakabilirsiniz.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.