Memet Ali Alabora için 100.000 İmza

Pinterest LinkedIn Tumblr +
mi-minör[Levent Kazak’ın Memet Ali Alabora için imza kampanyasının 100.000 imzaya ulaşmasının ardından blogunda yazdığı yazısını okuyucularımızla paylaşıyoruz.]
Memet Ali için www.change.org ‘da açılan imza kampanyası kampanyası nihayet 100.000 imzaya ulaştı. İsmiyle, cismiyle, adresiyle, mesajı ile imzalayan, destekleyen 100 bin +  kişiye sonsuz teşekkürler.
Uzun sürdü; linç dalgaları başlayınca imzalar arttı, durunca kesildi. Aslında atılan imzaların %80’i aynı 5-6 gün içinde atıldı. Bir anlamda imzalarımız nefrete karşı yastık görevi gördü. O yüzden de kampanyayı biraz kendi akışına bırakmayı tercih ettim. Bir ara şunu sanacak kadar saflaştım: ‘Linç de kesilecek, imza da.’ Ama maalesef olmadı, olamadı, devam etti.. ‘Linç’ artık gündem değiştirmek için bir araç haline geldi. İnanılmaz belki ama, Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek şu tweet’ı atıp, kendi nefret eşiğini de aştı:

 tweet

Endişeliyiz. Bu yalanlar değil, bu yalanların yönlendireceği bir cahillik bizi endişelendiren. Bu suça dur diyen yok, çok tuhaf. Ne savcı var konuşan, ne hukuk. Ve araya giren onca zaman, mesele artık sadece bir Mehmet Ali meselesi değil, isim vermeden, ama her gün yeni bir oyuncu, bir yazar, bir gazeteci, bir sanatçı, bir kurum, bir vs. listeye ekleniyor. Şimdi, bir sonuç alınır mı bilemem,  ama biz görevimizi yapalım.
100.000 imzaya ulaşılınca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e elden teslim edilecek demiştik, pazartesi günü Ankara’dan bir randevu talebinde bulunup, sizleri konuyla ilgili aşama aşama bilgilendireceğim.
Kampanya imzaya hala açık, son hali neyse öyle gidecek.
http://www.change.org/memetalialabora
Bilginize.

Paylaş.

Yanıtla