Mersin Tiyatro Derneği Yönetimini Belirledi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

mersin_tiyatro_dernegi_yeni_baskan_ve_yonetimini_sectiMersin’de bulunan 6 farklı tiyatro grubu tarafından 25 Şubat 2013 tarihinde kurulan Mersin Tiyatro Derneği, Genel Kurulu’nu yaparak yeni başkanı seçti. Yapılan seçim sonucunda başkanlığa Salih Yıldırım seçildi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde (MGC) basın toplantısı düzenleyen Başkan Salih Yıldırım, yeni Yönetim Kurulu üyelerini tanıttı. Burada konuşan Salih Yıldırım, sanatın insanı daha güzele ulaştırmak için amaçları doğrultusunda bir araç olduğunu ifade ederek, “Koşullar ne kadar kötü olursa olsun hayatın en zor anlarında savaş ortasında dahi açan bir çiçektir. Tarih sayfalarını açarsanız bize bırakılan en güzel eserlerin sanat eserleri olduğunu görürsünüz. Hoşgörü, sevgi, doğa, kardeşlik ve barış vardır. Çıkar ilişkilerinin, ölümün olduğu yerde sanat, onların sadece kötü yanlarını sergilemiştir. Tanrının eseri insansa, insanın eseri sanattır. Sosyolojik ve ideolojik olarak sanat kurumları belirli siyasi kuruluşların politikalarına alet edilmeye çalışılmıştır. Baskılar yıpratma ve yalnızlaştırma çalışmaları dönemsel olarak artsa da her zaman kuytuda kendini gizleyip yeniden var olmuştur” dedi.

Günümüzde aynı sorunların yeniden ortaya çıkmaya başladığını belirten Yıldırım, sözlerini şöylü sürdürdü: “Özellikle 20. yüz yılın ilk yarısında kültür ve sanat şehir olarak anılan, sanatsal üretimlerde bulunan, ulusal çapta birçok sanatçı yetiştiren Mersin’de sanata ve sanatçılara yapılan yatırımların yıllar içinde giderek azalmasıyla kentimiz sadece sanat tüketen bir şehir haline gelmiştir. Değerli çalışanlarını zamanla İstanbul, Ankara gibi büyük kentlere kaptıran Mersin, dışarıdan bakıldığında sanat açısından, verimli gözüken gerçekte çorak bir topraktır. Mersin Tiyatro Derneği, kentimizde birbirinden kopuk sanatsal faaliyetlerde bulunan grupları bir çatı altında toplamak, ortak projeler üretmek, halkın sanata ilgisini yeniden çekmek, daha kaliteli üretimlerde bulunmak ve çıtayı daha yukarılara taşımak amacıyla 6 farklı tiyatro grubu tarafından 25 Şubat 2013 tarihinde kurulmuştur” diye konuştu.

Derneğin vizyonu konusunda da açıklamalarda bulunan Yıldırım, “Sanatı her yaş grubunda ve her kesimden insana ulaştırmak. Yerel sanat gruplarının çalışmalarını daha uygun koşullarda icra edebilmeleri için gerekli koşulları oluşturmak. Sanatsal eğitim faaliyetleri ile sanatın daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak. Mersin’de var olan ve yeni kurulacak sanat gruplarına daha kaliteli olanaklar sunmak. Mersin’de kaliteli sanat ortamının sürekliliğini sağlamak. Sanatın evrensel kurallarını Mersin’de sanat yapan kişi veya gruplara ve sanatseverlere benimsetmek” ifadelerini kullandı.

Elazığ haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.