Osmanlı'yı Anlatan Tiyatro Oyunu Aranıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

dtDevlet Tiyatroları I. Dünya Savaşı’nda Osmanlı İmparatorluğu’nu anlatan oyun arıyor. Düzenlenecek yarışmada ilk üçe giren oyunlar, DT’nin gelecek sezon sahneye koyacağı eserler arasına alınacak.

Devlet Tiyatroları (DT), Türkiye’de ilk defa “tiyatro oyunu yazma” yarışması düzenleyecek. İlk üçe giren oyunlar DT’nin gelecek sezon sahneye koyacağı eserler arasına alınacak. Yarışacak eserler için ana konu başlığı “I. Dünya Savaşında Osmanlı İmparatorluğu” olarak belirlendi. Osmanlı’yı en iyi anlatan oyununu arayan DT, yarışmada “Çanakkale Zaferi,” “Sarıkamış Muharebesi,” “I. Dünya Savaşı’nda Kadınlarımız” gibi alt başlıklarda eserleri de inceleyecek. Oyun yazma yarışması için önümüzdeki günlerde duyuruya çıkacak olan DT, nisan ayı gibi de ödülleri dağıtmayı planlıyor.

DT Genel Müdürü Mustafa Kurt’un verdiği bilgilere göre, söz konusu yarışmalara ilave olarak ilk defa William Shakespeare ve Anton Çehov oyun haftaları da düzenlenecek. Ocak ve şubat ayında yapılacak iki haftada, Türkiye’nin dört bir yanında oynanan Shakespeare ve Çehov’un eserleri Ankara’da bir araya getirilecek. DT ayrıca bu sene ilk kez Bursa’da “Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivalini” de gerçekleştirecek. Mart ayında yapılacak ve 15 gün sürecek festivalde, hem Balkan ülkelerinden oyunlar hem DT destekli hem de şehir tiyatroları oyunları sahneye konulacak. Düzenlenecek oyun yazma yarışmasının ana başlığını “I. Dünya Savaşı’nda Osmanlı İmparatorluğu” olarak belirleyen DT, dereceye giren ilk üç oyunu da 2014-2015 repertuvarına alarak, sahneye taşıyacak. Ana başlıkla birlikte Çanakkale Zaferi’nden Osmanlı kadınlarına kadar pek çok alt konuyu da değerlendirecek olan DT, Osmanlı dönemini en iyi anlatan oyunu da bu yolla bulmuş olacak. 

Çanakkale de var Sarıkamış da

 Oyun yazma yarışmasına şu alt başlıkta eserler de başvurabilecek: Çanakkale Zaferi / Osmanlı’nın Savaşa Girişi / Sarıkamış Muharebesi / Kafkasya Cephesinde Osmanlı / Sina ve Filistin Cephesinde Osmanlı / Irak, Hicaz-Yemen, Galiçya Cephelerinde Osmanlı / Birinci Dünya Savaşı’nda Kadınlarımız. 

Burcu Çalık

Sabah

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.