SahneHâl'de Yeni Sezonun Yenileri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

sahnehalMimesis Haber / Sahnehal’de yeni sezonda Kırık Merdiven & Örümcek Kadının Öpücügü oyunlarını oynanacak. Sezonluk Kart ve Sandalye Destekçiliği Kampanyası ile seyirci desteğinin arttırılması hedefleniyor.

“Kırık Merdiven”

Sabahattin Yakut
Prömiyerini ilk Alternatif Tiyatrolar Festivalinde ( www.altfest.org ) yapacak olan Kırık Merdiven, SahneHâl’in “Merdiven Hikâyeleri” projesi için yazılmış bir oyun. Projede pek çok oyun arasından seçilen ve okumaları yapıldıktan sonra sahneleme kararı alınan oyunlardan. İki adamın tüm insanlığın sorduğu belli başlı bir kaç soruya cevap aramasını, bir merdiven üzerindeki yolculuklarında anlatıyor. Yolculuk nereye, neden, kiminle yapılıyor; nasıl sonlanıyor… bunlar aslında oyunun iki karakterinin de henüz bilemedikleri konular…
Yazar :  Sabahattin YAKUT
Yönetmen :  Zeynep YAZICIOĞLU
Yönetmen Yard.:  Senem Berfin BATUN
Asistan Işık Tasarım :  Melis KARAMAN

“Örümcek Kadının Öpücüğü”

“Dewitt Bodeen’in “Cat People” adlı film senaryosundan, Manuel Puig’in özgün ismi “O Beijo Da Mulher Aranha” olan tiyatro oyunu, aynı isimli film senaryosu ve romandan uyarlanmıştır”
SahneHâl  2013-14 Sezonunda Manuel Puig’in dünyaca ünlü eseri  Örümcek Kadının Öpücüğü’nü sahneleyecek. 70ler Arjantinini fon alan oyun, gerek cinsel kimlikleri, gerek siyasi fikirlerinden dolayı yaşadıkları çağın egemen düşüncesine uymadıkları için bir hapishanede aynı hücreye tıkılan birbirine zıt iki mahkum olan Molina ve Valentin arasında geçiyor.
Oğuz Utku Güneş’in aynı isimli roman, oyun  ve film senaryosundan uyarladığı Örümcek Kadının Öpücüğü’nde özgün oyundan ve filmden farklı olarak Molina’nın oyun boyunca anlattığı 1942 yapımı gerilim Kedi İnsanlar filmi de sahnede can bulacak.
Biri kasvetli bir hücrede , diğeri Hollywood ‘ un ışıltılı dünyasında geçen bu iki hikaye de  gerçeklik ve tutsaklıktan uzaklaşan iki adam, bu filmin kahramanlarını birer oyuncu olarak karşılarında görmekte ve bir film gibi seyretmektedirler. Hatta bazı rolleri kendileri  üstlenerek filme girip çıkarlar. Örümcek Kadının Öpücüğü ilk kez “oyun içinde oyun” tekniğine uyarlanıyor.
Uyarlayan-Yöneten : Oğuz Utku GÜNEŞ
Yönetmen Yardımcısı : Destan BATMAZ
Oyuncular : Göktay TOSUN , Çağdaş TEKİN,Melina ÖZPRODOMOS, Ayşegül BAHTİYAROĞLU
Sahne Hâl İletişim
Tel        : 0 212 / 274 74 78 – 0 507 / 512 27 57
Adres  : Büyükdere Cad. Eski Osmanlı Sok. No: 3 /A Mecidiyeköy (Şişli Emniyet Müdürlüğü Otoparkı Yanı)
Mail     : sahnehal@icloud.com – tiyatrohal@gmail.com
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.