Spolin Atölyesi Eylül'de İstanbul'da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

spolin21Mimesis Haber / “Viola Spolin’in kitabı kutsal kitap gibidir.” Rob Reiner, Yönetmen (The Bucket List, A Few Good Men, When Harry Met Sally)

Spolin tekniğinin temel konularını kapsayacak olan SPOLIN ATOLYESI’nin ardından katılımcılar ileri seviyelerdeki çalışmalarla eğitime devam edebilecekler. Toplamda 20 saat sürecek olan çalışmanın kontejanı 10 kişi ile sınırlı. Bu yoğun çalışmanın ücreti kdv dahil 400 TL’dir. Taksit imkanı mevcuttur.

Şu sıralar Chicago’daki Northwestern Üniversitesi’nin hakkında “Viola Spolin; Improvisation and Intuition” (Viola Spolin; Doğaçlama ve Sezgi) isimli bir sergi açtığı yönetmen, eğitmen ve yazar Viola Spolin, oğlu Paul Sills ile beraber, içlerinde SPOLIN-IST’in kurucusu Ege Maltepe’nin hocası Oscarlı yönetmen Mike Nichols’ın da bulunduğu, ilk jenerasyon doğaçlamacıları yetiştirmiştir. 1950′lerden bugüne Amerikan tiyatro ve sinemasına yön veren bu jenerasyonla yayılan Spolin tekniği, eğitim psikolojisinden, iletişime, doğaçlama komediden oyun yazarlığına kadar geniş bir alana etki etmiştir.

Doğaçlamanın büyükannesi Viola Spolin’in yarattığı metodun Türkiye’deki adresi SPOLIN-IST ile SPOLIN ATÖLYESİ Başlangıç Seviyesi Çalışması’na katılmak için iletişim: 0533 309 2992
 
Ege Maltepe

Paul Sills’in New York’taki okulundan mezun olan oyuncu Ege Maltepeyönetimindeki SPOLIN-IST 2009‘dan bu yana Spolin doğaçlamasını Türkiye’ye taşımak amacıyla çalışmalarda bulunuyor. Spolin kitaplarının editörü yönetmen Carol Sills’in de asistanlığını yapan Maltepe, Amerika’daki doğaçlama geleneğinin ilk Türk temsilcisi.

Birinci seviye SPOLIN ATÖLYESİ 17 – 19 – 20 – 21 – 22 – 24 Eylül arasında. Haftaici 19.00 – 22.00, haftasonu 13.00 – 17.00 saatleri arasında, Oya Bale Okulu‘nun Ulus şubesinde.

Ayrıntılı bilgi ve kayıt için SPOLIN-IST’ten Çağlar Aral’a ulaşılabilir:
caglar@spolinist.com
0533 309 2992
www.spolinist.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.