Yaşasın Amatör Tiyatro!

Pinterest LinkedIn Tumblr +
eskişehirf6ff7Yaşasın amatör tiyatro! Eskişehir sadece Şehir Tiyatroları ile değil, amatör tiyatro toplulukları ile de bir “tiyatro kenti” haline geldi. Amatör tiyatro toplulukları giderek çoğalıyor.
TİYATRO DİYALEKTİK:2010 yılında kurulan grup 2011 oyunlarını sahnelemeye başladı. Şu anda düzenli olarak Kıraathane Kültür Sanat Evi’nde sahne almaya devam ediyor.
ESKİŞEHİR SANAT TİYATROSU sahnelediği oyunlarla her geçen yıl daha da büyüyor, dikkatleri üzerine çekiyor. Tiyatro grubu yeni sezon için de sıkı bir hazırlık içinde. 2013-2014 tiyatro sezonunda “Kadın Oyunlan ve Hamile Adam” oyunlarını sürdürecek ve yeni oyun olarak da Latif Tiftikçi’nin Antonio Skarmeta’nm romanından tiyatroya uyarladığı “Ateşli Sabır”ı sahneleyecek.
ÖZDÜŞÜM OYUNCU ATÖLYESİ:Özdüşüm Oyuncu Atölyesi de, Anadolu Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulmuş bir tiyatro grubu. 1997 yılında Eczacılık Fakültesi bünyesinde kuruldu.
ESOGÜ TİYATRO TOPLULUĞU :ESOGÜ Tiyatro Topluluğu, 1998 yılında Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü SKS Daire Başkanlığı yönetiminde öğrenci sosyal etkinlikleri topluluğu olarak kuruldu. İki yıl süren yoğun eğitim süreci sonrasında 2000 yılında Haldun Taner’in kaleminden Prof.Dr.Feridun Akyürek yönetmenliğinde ilk oyunu Eşeğin Gölgesi ile ESOGÜTT’nun sahne serüveni başladı.
TİYATRO ALEGORİ DOĞAÇLIYOR: Tiyatro Alegori’nin temelleri 2009 yılında Eray Güler ve Evren Başer tarafından atıldı. Grup amacını, Eskişehir halkına ve öğrencilere doğaçlama tiyatroyu tanıtmak, izleyicisine eğlenceli vakit geçirtmek ve seyirciyi sık sık oyuna dahil etmek şeklinde tanımlıyor. Grup, özellikle Eskişehir’in eğlence mekânlannda sahnelediği oyunlarla da tanınıyor, oyunlarını tiyatro sahnelerinin dışında da sahneliyor.
ODUNPAZARI BELEDİYE GÖSTERİ VE SAHNE SANATLARI TİYATRO TOPLULUĞU  da 2005 yılında kuruldu. Amacı profesyonel eğitmenler tarafından tam donanımlı bir eğitim vermek ve deneysel çalışmalarla bunu desteklemek. Kurulduğu günden beri öğrencileri ve eğitmen leri ile yaptığı çalışmaları Türkiye çapında tanıtmayı kendine hedef seçiyor.
GazeteA24
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.