Ak'la Kara'da Yeni Sezon

Pinterest LinkedIn Tumblr +

tiyatro-ak-la-kara-da-yeni-sezon-basliyor-3617936Kurulduğu tarihten beri Tiyatro Ak’la Kara polisiye, komedi, korku, ilüzyon tiyatrosu ve çocuk tiyatrosu gibi farklı  türlerde  oyunlarla  yaklaşık 30.000 seyirciyle  buluştu.

2013-2014 sezonunda seyircininde  büyük  ilgi gösterdiği  vodvil ve polisiye kuşağından  vazgeçmedi.Tiyatro Ak’la Kara, Agatha Christie’yle  başlayıp, Sherlock Holmes’ün Türkiye’de ilk kez sahnelendiği polisiye kuşağa  yeni sezonda bir Türk  yazarla devam edecek.Polisiye romanlarıyla  okuyucunun  yakından takip ettiği  Ahmet Ümit’in oyunlaştırdığı tek hikayesi olan,

“Aşk Köpekliktir” 5 Ekim’de Dünya premierini Tiyatro Ak’la Kara’da yapacak.  Ahmet Ümit’in yazdığı Savaş Özdural’ın yönettiği oyunda Fatih Gülnar, Füsun Kostak, Özgür Özdural, Pelin Turancı, Arda Meriçliler rol alıyor.

Keyifli,karmaşık,eğlenceli halleriyle seyircinin en sevdiği türlerden biri olan Vodvil kuşağı Ray Cooney’le başladı,  Carlo Goldoni’nin uyarlamasıyla devam etti. 12 Ekim’de seyircisiyle buluşacak olan komedi kuşağı bu sezon Kerem Kobanbay’ın yazdığı,

“Arsız Davet” oyunuyla sürüyor. Murat Sarı’nın yönettiği  bu keyifli yolculukta seyirciye Buket Dereoğlu, Elif Erdal, Kerem Kobanbay, Levent Ünsal, Mustafa Dinç, Yeliz Şar ve Nur Subaşı eşlik edecek.

 Ve bir klasik; Cyrano De Bergerac…

Tiyatro Ak’la Kara repertuarına bu unutulmaz klasiği de almaya karar verdi. Edmond Rostand’ın yazdığı bu romantik kahramanlık hikayesini  Atilla Şendil’in yönetiyor.

Oyunda Savaş Özdural, Işık Yönt, Cem Kurtoğlu, Levent Ünsal, Mustafa Dinç, Pelin Turancı, Taylan Atlıhan, Şendal Yıldız, Tanju Yıldırım, Müjde Başkale, Arda Meriçliler, Adem Türker, Can Esendal yer alacak.

Woody Allen’dan Antik Yunan’da geçen bir absürd komedi klasiği “Tanrı”… Geçen sezon seyircinin keyifle izlediği oyun bu sezonda devam ediyor.

Yazan: Woody Allen

Yönetmen: Kerem Kobanbay

Yönetmen Yardımcıları: Müjde Başkale-Şendal Yıldız

Oyuncular: Özgür Özdural,Fatih Özacun,Seda Özelsoy,Serkan Şen,

Hakan Çeliker,Selin Zafertepe Çeliker,Eren Genç,Serhat Behramoğlu,Şendal Yıldız ve Nur Subaşı.

Açıldığı günden bu yana birçok türde oyunla seyircisiyle buluşan Tiyatro Ak’la Kara yeni sezonda da keyifli, sanat dolu bir sezon vaadediyor…

 Adres:Bahariye cd. Akyıldız pasajı no:92 Kadıköy

Telefon: 0216 541 43 59

 Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.