ÇatıDans Eylül Ayı Etkinlikleri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

zeitgetroffenKollektiv.094717Mimesis Haber/ ÇatıDans’ın Eylül ayı bültenini paylaşıyoruz…

Yeni bir sezonun eşiğinde, yaz başından beri kamusal alanlarda gerçekleşen beden ve hareket odaklı birçok atölye ve buluşmanın yanı sıra, bu ortamın dans sanatçılarını da bir araya gelmeye ve yan yana durma kültürü oluşturmaya yönlendirmiş olmasından memnuniyet duyuyor ve bunun yeni bir başlangıç olduğunu umut ediyoruz.

Geçirdiğimiz bu bol hareketli ve hararetli yaz döneminden sonra Eylül ayında ÇATI’nın düzenli çalışmalarına ve yepyeni atölyelere devam!

Yaz günlerinin ardından…

Haziran başında Gezi direnişi ile başlayan kamusal alanlarda birçok kolektif performansa tanık olduk. “duranadam” zamanlaması ve yeri itibariyle tarihe geçen bir performans oldu. Almanya’nın ifade özgürlüğü kuruluşu M100 Sanssouci Colloquium’un yılın medya ödülünü alan ve düşünce özgürlüğü ödülü AB Sakharov Ödülü için aday gösterilen ‘duran adam’ Erdem Gündüz ve iDANS Festivali yönetmeni Gurur Ertem “Bir Bedensel Siyasi Mücadele olarak Gezi Ayaklanması” üzerine 25 Eylül’de Tanzquartier Wien’de bir söyleşi gerçekleştirecek.

Ayrıca İstanbul’da Defne Erdur’un düzenlediği Global Underscore 23 Haziran’da dünya çapında hep birlikte aynı anda durarak başladıkları ve Türkiye ve dünyada barışa adadıkları danslarını KontakDoğaçlama’nın öncülerinden Nancy Stark Smith’in önerdiği yapılandırılmış bir doğaçlama pratiği olanunderscore ile deneyimlediler.

Temmuz ayı yazı, ifade, mevcudiyet, kompozisyon, hareket ve dilin ilişkisi üzerine düşünmek, çalışmak, üretmek, keşfetmek ve yaratmak isteyen herkese açık, Ayşe Orhon’un “Sahibinin sesi” atölyesi ve Afrika dansları dersleri ile gayet yoğun geçti.
Ağustos ayında ise yazın son günlerinin tadını çıkarmakla yeni sezona hazırlık arasında Almanya’dan Zeitgetroffen Kollektiv’in zaman üzerine bir kolektif performansı ÇATI&TAL ortak mekanında seyirci ile buluştu.”

Paylaş.

Yanıtla