Fabrika Sanat Çocuk Oyunları

Pinterest LinkedIn Tumblr +

fabrika-sanat-logoFabrika Sanat Tiyatrosu açısından çocuklara, yeni tanıştıkları tiyatroyu ve sanatı sevdirmek bizim için çok önemli ve değerli. Çocukluğundan beri tiyatro izlemekten keyif alan; tiyatro izlemeyi ve sanatsal aktivitelere katılmayı alışkanlık haline getirmiş bir yetişkinin dünyaya çok daha fazla gülümseyen gözlerle bakacağına inanıyoruz. Bu amaç doğrultusunda üç sezonda 150.000’den fazla çocuğa oyunlarımızı sergiledik…

Fabrika Sanat Tiyatrosu’nun Ekim ayında çocuklar için sahnelenen oyunlar aşağıdaki gibidir:

TATLI RÜYALAR

ÜLKENİZ VE AİLENİZ İÇİN NEREYE KADAR GİDEBİLİRSİNİZ? KUKLALARLA MASALSI BİR MACERAYA TANIK OLUN…

Uyku Ülkesi’nin padişahı Sultan Horhor, kötü rüyalar gördüğü için uyumaktan korkan biricik kızı Uykucuk Sultan’ın derdine derman bulmak için, Kaf Dağı’na kadar gitmeye kararlıdır. O bir padişahtır, fakat daha da önemlisi bir babadır. Kızı için çıktığı tehlikeli yolculukta birbirinden ilginç karakterlerle karşılaşır.

Oyunumuzu kukla kullanarak sahneliyoruz. Çocuklarımızı masalsı bir dünyaya sokmak istiyoruz. Bu dünyayı,  kukla oyunlarının sahnelendiği klasik kukla perdesiyle değil, sahneye yayılmış bir dekorla kuruyoruz. Sürprizlerle dolu bu dekorun içinde oyuncularımız, aynı çocukların oyuncak bebekleriyle veya arabalarıyla oynadığı gibi, onların gözleri önünde, büyük bir salonda bile rahatlıkla görülebilecek boyutlardaki kuklalarımızla oynuyor.

13 Ekim 2013 saat:12.00                  Kozyatağı Kültür Merkezi (Kozzy)

AĞLAYAN ELMA İLE GÜLEN ELMA

DEDE KORKUT’TAN NEFİS BİR TÜRK MASALI

Dede Korkut’un tatlı dilinden, tatlı mı tatlı bir masal. Padişahın haylaz oğlu, yaşlı bir nineyi kızdırınca işler karışıyor. Ağlayan Elma ile Gülen Elma’nın sevdasına tutulan genç şehzadenin peşinde, Türk Masallarının büyülü atmosferi içinde hep beraber bir yolculuğa çıkıyoruz. Geçmişimizin bu unutulmaz hikayesiyle, günümüze ve geleceğimize bir köprü kuruyoruz. Ve tabii ki çocuklarımız, sürpriz bir şekilde, minicik elleri ve kocaman yürekleriyle sahnedeki dünyaya dokunuyor. Oyunumuz T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla sahneleniyor.

05 Ekim 2013 saat: 13.00                 Caddebostan Kültür Merkezi (CKM)

12 Ekim 2013 saat: 13.00                 Caddebostan Kültür Merkezi (CKM)

13 Ekim 2013 saat: 14.00                 Kozyatağı Kültür Merkezi (Kozzy)

KOŞKOŞ HAZİNE PEŞİNDE

KOŞKOŞ’LA EĞLENCE KEYFİNE DAVETLİSİNİZ BU OYUNDA SES ÇIKARMAK HATTA ÇIĞLIK ATMAK SERBEST…

Çok güzel şarkılarla ve çocukların yoğun katılımıyla devam eden oyunumuzun sonunda, televizyon ve internet oyunlarıyla çevrilmiş çocuklarımızın hayatına, onların uzun zamandır ihmal ettiğini düşündüğümüz başucu dostlarını tekrar sokabilmek istiyoruz… Kitaplar… Ve hayatları boyunca asla unutamayacakları bir kahramanla tanıştırıyoruz… Koşkoş… Sırlar Ülkesi, Bilgi Ülkesi olacak.

05 Ekim 2013 saat:15.00                  Caddebostan Kültür Merkezi (CKM)

12 Ekim 2013 saat:15.00                  Caddebostan Kültür Merkezi (CKM)

13 Ekim 2013 saat:13.00                  Caddebostan Kültür Merkezi (CKM)

Biletlerimize kültür merkezi gişelerinden ya da www.mybilet.com adresinden online olarak ulaşabilirsiniz.

www.fabrikasanat.com

Paylaş.

Yanıtla