Genco Erkal Ali Paşa Hanı’nda Sezona Hızlı Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

21288079[Hürriyet Gazetesi’nde yayınlanan haberi aktarıyoruz.] Eminönü’ndeki aile yadigârı tarihi Ali Paşa Hanı’nı açık hava tiyatrosuna dönüştürerek İstanbul’a yeni bir sahne kazandıran Genco Erkal, sezonu açtı. Dört gün üst üste sahneleyeceği “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”la seyircilerin Nazım Hikmet özlemini giderecek olan Erkal; 12-13-14-15 Eylül tarihlerinde saat 21:00’de Ali Paşa Hanı’nda!

Tiyatro sezonuna en son veda eden tiyatro topluluğu olan ve arayı çok uzatmadan perdelerini açarak tüm hızıyla sezona başlayan Dostlar Tiyatrosu; Eminönü’ndeki aile yadigârı tarihi Ali Paşa Hanı’nda tiyatro severlere açık havada tiyatro keyfi yaşatmaya devam ediyor. Nazım Hikmet tutkusuyla bilinen Erkal’ın, hanın doğal dekorunda Tülay Günal ile birlikte sahnelediği ve sanat severler tarafından büyük beğeni toplayan “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”; yılın en güzel zamanlarından olan Eylül ayının 12-13-14 ve 15’inde saat 21:00’de Ali Paşa Hanı’nda seyirciyle buluşuyor.

Genco Erkal’ın, Nazım Hikmet’in ölümünün 50. yıldönümü için uyarlayıp yönettiği “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”; ozanın Bursa Cezaevi’ndeki yaşamını, eşi Piraye Hanım’a olan tutkusunu anlatıyor. Hikmet’in sürgün yılları ve vatan hasretine odaklanarak, destansı yaşamından izlenimlerle izleyiciyi o yıllara götüren oyun, tiyatro severlere duygulu anlar da yaşatıyor.

Piyano ve viyolonsel eşliğinde sahnelenen oyunda; Fazıl Say, Zülfü Livaneli, Cem Karaca, Tarık Öcal, Edip Akbayram, Tolga Çebi, Nadir Göktürk, Timur Selçuk gibi bestecilerin Nazım şarkıları da seslendiriliyor. Giysi tasarımını Özlem Kaya’nın, ışık tasarımını Yüksel Aymaz’ın, koreografisini Sernaz Demirel’in yaptığı oyunda; şarkılara Yiğit Özatalay piyanosuyla, Deniz Doğangün de viyolonseliyle eşlik ediyor.

Hürriyet

Paylaş.

Yanıtla