İzmir'e İki Yeni Tiyatro Sahnesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

izmirİzmir’deki Sahne Tozu Tiyatrosu, kent iki yeni sahne kazandırmak için kolları sıvadı. Sahnelerden birinin kentin en büyüğü olacağı belirtildi.

Tiyatronun kurucusu ve yönetmeni M. Çağlar İşgören’in yoğun çabaları, usta sanatçı Haldun Dormen’in desteğiyle, boşaltılan Çınar Sineması kiralandı. Çok hızlı bir şekilde, Sahne Tozu’nun kursiyerleri arasında yer alan İnşaat Mühendisi Abbas Bülent Erdağı’nın yükleniciliği üstlenmesiyle iki özel sahnenin bitmesi için hummalı bir çalışma başladı. Sinema olarak 600 kişi kapasiteli olan 800 metrekarelik üst salonun kapasitesi 500 kişiye düşürülürken, sahne 200 metrekareye çıkarıldı. Salonun şu anda İzmir’in en modern tiyatro sahnesi olmaya aday olduğu belirtildi.

Bugüne kadar 250 kişilik merkez sahnenin yanı sıra 50 kişilik bir de cep tiyatrosu bulunan Sahne Tozu Tiyatrosu, iki yeni sahne ile İzmir’e toplam 1100 kişilik sahnelere sahip en büyük özel tiyatro olacak. 300 kişilik altaki ikinci salonda prova ve seminerler, konserler yapılacak.

İzmir’e yeni sahnelerin kazandırılmasında kendilerine büyük desteğin YKM’nin sahibi İşadamı Cem Boyner’den geldiğini söyleyen kurucu M. Çağlar İşgören, her zaman destek olarak yanlarında olan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Aziz Kocaoğlu’nun da sanat adına destek vererek yenilenme içinde olan İsmet İnönü Sanat Merkezi’nin sarf malzemesi olan koltuklarını tiyatrolarına bağışladığını söyledi. Her zaman yanlarında olan Haldun Dormen hocanın nefesini yakınlarında hissetmenin de kendileri için ayrı bir enerji olduğunu ifade etti. Heyecanlarının yoğunluğunun tüm ekibi kapsadığını ve tadilat sürerken dahi yeni bir oyunun provasını yaptıklarını açıkladı.

M. Çağlar İşgören, sahneyi bu kadar büyük tutma amaçlarının müzikaller dahil, geniş kadrolu oyunları rahatça oynayabilme veya ihtiyacı olan tiyatrolara açabilmek olduğunu belirterek, “Sahne Tozu Tiyatrosu’nun kuruluşu sırasında da büyük düşünmüştük, bu sahnede de büyük düşündük. Sahnemiz; sadece kendimiz değil, geniş kadrolu, danslı, müzikli oyunlar sergileyecek tiyatro topluluklarına da hizmet versin istedik ve ekim ayı içinde tamamlanarak hizmete girecek” dedi.

Genç bir tiyatro olarak böylesi bir çalışma içine girmişken maddi ve manevi destek ihtiyaçları olduğunu dile getiren İşgören, Konak sahnesine adını vermek isteyen, koltuklara ismini vererek sanata destek olmak isteyen tüm sanatseverlere kapılarının açık olduğunu dile getirerek, “Biz 12 kişiyle kurulmuş çok genç bir kadroyuz. Şu anda iki yıllık eğitimlerini tamamlayarak ekibe katılan 55 genç sanatçıyla, eğitimde ikinci yılına başlayacak olan 380 kişi ve 500 civarına ulaşan yeni kayıtlarımızla sanat adına güzel, çok güzel şeyler yapmak için büyüyerek geliyoruz. İzmirlileri televizyon başından kopararak tiyatro sahnelerine çekmek için geliyoruz. Haydi İzmir, Haydi İzmirliler sizleri de yanımızda, salonumuzda, sahnemizde olun istiyoruz” diye konuştu.

Haberler

 

Paylaş.

Yanıtla