Pera Fest 'Gezi Ruhu'yla Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pera Fest, 12. yılında ‘Gezi ruhu’nu selamlıyor: 22-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festivalin ana teması ‘Sanat ve Siyaset’ olacak.
 
İstanbul ’un disiplinlerarası sanat festivali Pera Fest, 12. yılında ‘Gezi ruhu’nu selamlıyor. 22–30 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festivalin ana teması “Sanat ve Siyaset” olacak. Festival Yönetmeni Vecdi Sayar, bu yıl tüm etkinliklere katılımın ücretsiz olacağını, etkinliklerin Beyoğlu’nun yerli ve yabancı kültür-sanat merkezlerinde gerçekleştirileceğini belirtiyor. 22 Eylül Pazar akşamı saat 20.45’te Gezici Müzisyenler Platformu’ndan “Teneke Trampet” ve “Siya Siyabend” topluluklarının katılacağı Hayal Kahvesi’ndeki konser ile açılacak festival çerçevesinde, Cezayir sokağındaki Sakman Club’de de iki konser olacak: 25 Eylül’de Gonca Birol Bahar ve Dilber Doski Anadolu türkülerini seslendirecekler. 28 Eylül’de ise, dünyanın pek çok kentinde aynı gün gerçekleşecek “Değişim için 100 bin şair” etkinliği kapsamında, Vedat Sakman Türkiye ve dünya şairlerinin dizelerini seslendirecek.
 
 

perafft64_mf1658804Festivalde ayrıca çeşitli tiyatro, sinema , forum ve paneller de yer alıyor. 23 Eylül Pazartesi saat 17.00’de Pera Müzesi’nde düzenlenecek ilk forumun konuşmacıları arasında, Dr. Ayça İnce, Fransız Kültür Merkezi Müdürü Berenice Gulmann, yerel yönetim uzmanı Selahattin Yıldırım, Yerel Gündem 21 yöneticisi Sezai Hazır, Beyoğlu Semt Dernekleri Platformu sözcüsü Cem Tüzün, TMMOB Şehir Plancıları Odası İst. Şb. Başkanı Tayfun Kahraman, mimar Korhan Gümüş ve sivil toplumcu/siyasetçi (Beyoğlu Belediyesi Başkan adayı) Gülseren Onanç yer alıyor.

Festivalin sinema etkinliklerinin ilki, Pier Paolo Pasolini’nin “Öfke” (La Rabbia) adlı yapıtı. “Öfke”, 23 Eylül akşamı saat 20.00’de İtalyan Kültür Merkezi’nde İngilizce alt yazılı olarak gösterilecek. 24 Eylül saat 15.00’te Beyoğlu Asmalıgeçit’deki gösterimde, Osman Okkan’ın “Şair ve Devrimci Nazım Hikmet” ve Metin Avdaç’ın “Sabah Yıldızı: Sabahattin Ali” adlı belgeselleri yer alıyor. 25 Eylül saat 18.00’de Beyoğlu’ndaki Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde ise Berrin Söylemez, Haşmet Topaloğlu, Berke Baş, Somnur Vardar’ın “Bu Ne Güzel Demokrasi” adlı belgeseli izlenecek.

Festivalde bir de tiyatro gösterisi var. 29 Eylül Pazar akşamı 20.00’de Cihangir Parkı Forumu işbirliği ile Cihangir Parkı’nda sahnelenecek olan ve Gezi direnişini yorumlayan metinlerinden oluşan “Gezerken…”. Cem Uslu’nun “Tesadüf ya da Değil”, Mirza Metin’in “Kağıtçı’nın Köpeği Kitmir”, Özen Yula’nın “Boşluğu Doldurmak”, Yiğit Serdemir’in “Toma’nın Uyanışı” adlı oyunlarında Serkan Altıntaş, Sermet Yeşil, Erdem Akakçe ve Sevinç Erbulak rol alıyor.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.