Portakal Tadında "Akdeniz"

Pinterest LinkedIn Tumblr +

VATANLefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından düzenlenen ve son haftasına girilen 11.Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde önceki gün Tiyatro Pera “Akdeniz” oyununu sahneledi. Nesrin Kazankaya’nın hem yazarak düzenlemesini yaptığı hem de yönettiği “Akdeniz” oyunu tiyatroseverin büyük beğenisini kazanırken ayakta alkışlandı.

Orkestranın canlı müzikleri eşliğinde sahnelenen müzikal oyun aşk,  tutku, ayrılık, hüzün, tutukluluk, sürgün, direniş,  ölüm, yaşam coşkusu gibi temaları, Akdenizlilik olgusunda sahneye yansıttı. Portakal toplayan Akdenizli iki kız kardeşin Akdeniz’e kıyısı olan Portekiz, İspanya, Fransa, İtalya, Yugoslavya, Yunanistan, Kıbrıs, Türkiye gibi ülkelerde hayali bir gezinti yapartıkları oyunda Fazıl Hüsnü Dağlarca’dan,  Fikret Demirağ’a, Lorca’dan Nazım Hikmet’e uzanan şiir, şarkı ve öyküler eşliğinde aşk, özlem, eğlence, ayrılık, ayrı bırakılma, faşizm ve direniş temalarında bir yolculuk yapılıyor.

Tiyatroseverler oyun boyunca seslendirilen şarkılara alkışlarıyla eşlik ederken Çav Bella ve Dillirga şarkıları hep bir ağızdan söylendi.

Gezi Parkı sürecinden dolayı Prömiyer Kıbrıs’a kısmet oldu Mayıs ayında sahneye konacak oyun Gezi parkı sürecinin meydana gelmesinden dolayı prömiyerini de Kıbrıs’ta yapmış oldu. Oyun sonrasında Festival Komitesi Koordinatörü Yaşar Ersoy, yönetmen Nesrin Kazankaya’ya festivalin plaketini verdi.

Ersoy “Festivale oyunlarıyla çok önemli katkı yapan Tiyatro Pera’ya teşekkür ederken dostu,arkadaşı,meslektaşı Nesrin Kazankaya’yı ve Tiyatro Pera’yı Festival’de ağırlamktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Yönetmen ve senaristlik de yapan Türk Tiyatrosu ve Sineması’nın usta oyuncularından Tuncel Kurtiz’in ölümünden duyulan üzüntünün de dile getirildiği gecede usta sanatçı tüm salonun ve sanatçıların dakikalarca süren alkışları ile anıldı.

Vatan

Paylaş.

Yanıtla