Tiyatro Ak'la Kara'da Yeni Sezon Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

akkara[Milliyet Sanat’ta yayınlanan haberi alıntılayarak aktarıyoruz…] Tiyatro Ak’la Kara, 3.sezonuna yepyeni üç oyunla hazırlanıyor. Kurulduğu tarihten beri polisiye, komedi, korku, ilüzyon tiyatrosu ve çocuk tiyatrosu gibi farklı türlerde  oyunlarla  yaklaşık  30.000 seyirciyle  buluştu.

2013-2014 sezonunda seyircininde  büyük  ilgi gösterdiği  vodvil ve polisiye kuşağından vazgeçmedi. Tiyatro Ak’la Kara, Agatha Christie’yle başlayıp, Sherlock Holmes’ün Türkiye’de ilk kez sahnelendiği  polisiye kuşağa yeni sezonda bir Türk  yazarla devam edecek.

Polisiye romanlarıyla  okuyucunun  yakından takip ettiği Ahmet Ümit’in  oyunlaştırdığı tek hikayesi olan, “Aşk Köpekliktir” 5 Ekim’de Dünya premierini Tiyatro Ak’la Kara’da yapacak.

Keyifli, karmaşık, eğlenceli halleriyle seyircinin en sevdiği türlerden biri olan Vodvil kuşağı Ray Cooney’le başladı,  Carlo Goldoni’nin uyarlamasıyla devam etti. 12 Ekim’de seyircisiyle buluşacak olan komedi kuşağı bu sezon Kerem Kobanbay’ın yazdığı, “Arsız Davet” oyunuyla sürüyor.

Ve bir klasik; Cyrano De Bergerac…

Tiyatro Ak’la Kara repertuarına bu unutulmaz klasiği de almaya karar verdi. Edmond Rostand’ın yazdığı bu romantik kahramanlık hikayesini  Atilla Şendil’in yönetiyor.

Açıldığı günden bu yana birçok türde oyunla seyircisiyle buluşan Tiyatro Ak’la Kara yeni sezonda da keyifli, sanat dolu bir sezon vaadediyor…

Adres: Bahariye cd. Akyıldız pasajı no:92 Kadıköy

Telefon: 0216 541 43 59

Milliyet

Paylaş.

Yanıtla