Tiyatro Sezonu ‘Kapalı Gişe’ Açılacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

yenisezonAkşam Gazetesi’nden Zeynep Bakır’ın seçtiği bazı özel tiyatroların yeni sezondaki oyunları hakkındaki yazısının bir kısmını yayınlıyoruz.. 

Tiyatro sezonu başlamak üzere. Devlet ve belediye tiyatrolarının oyunları henüz açıklanmadı, ama seçtiğimiz özel tiyatroların oyunlarını kaçırmamanızı şiddetle öneririz.

 -Yatak Odası Diyalogları 

Levent Ülgen ve Goncagül Sunar’ın sahneye koydukları bir oyun. Sekiz yıllık evli bir çiftin rutinleşen ilişkilerini anlatıyor. Levent Ülgen oynadıkları oyunu şöyle anlatıyor; “Adı müstehcen gibi görünse de, öyle bir oyun değil. Evliliklerin rutinleştikçe ne noktaya geldiğini ustalıkla gösteren ve her evli çiftin izlemesi gereken bir oyun. İzleyicilerimiz arasında sıklıkla görüyorum, birbirlerini dürterek ‘İşte aynı sen’ diyerek fısıldaşıyorlar… Özen kaybolduğunda evliliğin ne hale geldiğini komedileştiriyoruz.” 28 Eylül’de sahnelenmeye başlayacak oyunun takvimini Sadri Alışık Kültür Merkezi’nden takip edebilirsiniz. Ülgen ayrıca, geçen yıl izlediği, bu yıl da oynayacak olan ‘Bezirgân’ oyununun mutlaka izlenilmesi gereken oyunlar arasında olduğunu söylüyor.

– Yaşamaya Dair 

Bu yıl sezonu en erken açacak olan sahnelerin başında Dostlar Tiyatrosu geliyor. Eminönü’ndeki Ali Paşa Hanı’nda 6-7-8 Eylül tarihlerinde 21.00’de başlayacak ‘Yaşamaya Dair’ adlı oyununu izleyebilirsiniz. Oyun, Nazım Hikmet’in Bursa Cezaevi’ndeki yaşamını anlatıyor…

– Leyla’nın Evi 

Zülfü Livaneli’nin 71’inci basımına ulaşan kitabı ‘Leyla’nın Evi’, oyunlaştırıldığında da izleyici rekorları kırdı ve 401’inci oyununu dördüncü sezonda sahnelemeye hazırlanıyor. Oyunu daha önce izlemeyen varsa şimdiden bilet bulma hazırlıklarına girişmeliler. Nedim Saban’ın yönettiği oyunda Celile Toyan ve Ayça Varlıer ön plana çıkıyor.
İlk oyun İzmir’de, 13 Eylül’de Bornova Ayfer Feray Tiyatrosu’nda, 14 Eylül’de Karşıyaka Bostanlı Açıkhava Tiyatrosu’nda. İstanbul’da da 26 Eylül’de Kozyatağı Kültür Merkezi ve 28 Eylül’de Profilo Kültür Merkezi’nde olacak.

– Sanat 

“Farklı olman, farklı düşünmek, bizi birbirimizden ayırır mı?” sorusunu soruyor ‘Sanat’. Tiyatrogerçek’in sahnelediği oyunda, ‘beyaz üzerine beyaz çizgileri’ olan bir tablo üzerinden arkadaşlık müessesesi sorgulanıyor. 80 dakikalık tek perdelik bu oyun ironik, eğlenceli ve düşündürücü. En yakın arkadaşınızı alıp gidebilir ve ona ne kadar yakın ya da uzak olduğunuzu sorgulayabilirsiniz… Arkadaşlık sanatı üzerine Fransız yazar Yasmina Reza yazmış, Atilla Şendil yönetmiş, Bekir Aksoy, Hakan Gerçek ve Rüzgar Aksoy oynamış.

– Savunma

Tiyatrogerçek’in kasım ayında oynayacağı yeni oyun Savunma. Bu oyunda savunma avukatını canlandıracak olan karakter savunduğu davalarda adalet ve insan ilişkilerini irdeliyor ve merhametin insanoğlunun göstereceği en yüce duygu olduğunun altını çiziyor. Mehmet Birkiye’nin yönettiği oyunda Hakan Gerçek oynuyor.

Devamı için tıklayınız.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.