Tiyatro 3023, Kanser Hastaları Yararına Sahnede

Pinterest LinkedIn Tumblr +

9335_resizedGirne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile Kanser Hastalarına Yardım Derneği işbirliğinde Meme kanserine dikkat çekmek için, GAÜ Uluslararası Kongre merkezi Spectrum salonunda “Ah Evlendim, Vah Evlenemedim” tiyatro oyunu sahnelendi. Türkiye’den gelen “Tiyatro 3023” tarafından sahnelenen müzikli – güldürü türündeki “Ah Evlendim, Vah Evlenemedim” adlı tiyatro oyununda Türkiye Tiyatrosunun duayenlerinden Ayşen Guruda, Veysel Diker ve Hülya Şen gibi usta oyuncuların sahne aldı.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, her yıl derneğe başvuran kanser hastalarının yaklaşık 100’ünün meme kanseri olduğunu ifade ederek, meme kanseri olan hastalar için bütçelerinden 70 bin TL ayırdıklarını söyledi. Meme kanseri olan hastaların peruk, bone, özel sutyen, silikon ve korse gibi ihtiyaçlarını karşıladıklarını anlatan Raziye Kocaismail, her yıl düzenledikleri 2-3 etkinliğin gelirinin buraya ayrıldığını dile getirdi. Kocaismail, bu yardımlar sayesinde kadınların kendine güvendiğini ve hayata daha umutlu baktığını söyledi.

40 BİN TL HEDEFİ

Derneğin, “Meme Kanserinde Farkındalık Ayı” nedeniyle Lefkoşa’da düzenlediği rozet günü etkinliğinden 14 bin TL temin ettiğini belirten Kocaismail, tiyatro oyunundan da yaklaşık 40 bin TL elde etmeyi hedeflediklerini dile getirdi; bu rakamın kendileri için elzem olduğunu söyledi.

Vatan

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.