D22'de Bu Ay

Pinterest LinkedIn Tumblr +

d22logoMimesis Haber / Tiyatro 22’nin ekim ayın programı aşağıdadır.
BENT 5 Ekim Cumartesi Başlıyor

D22’nin geçtiğimiz sezon sahnelemeye başladığı, XIII. Direkler arası Seyirci Ödülleri 2012-2013 Sezonu ‘İstanbul Oyunları’ kapsamında En İyi Prodüksiyon Ödülü’ne layık görülen Bent, 2013-2014 sezonunda da sahnelenmeye devam edecek.

1976 yılında yazılan Bent, faşizmin insanlık dışı yaptırımlarını cinsel kimlik üzerinden tartışıyor. Max, Rudy ve Horst’un özgürlük mücadeleleri, seyirciye dönemin şiddet dolu ortamına dair yeni bir bakış açısı sunuyor.

Martin Sherman bu oyun ile II. Dünya Savaşı’nın ardından uzun süre göz ardı edilmiş olan eşcinsellere yönelik şiddeti ilk kez gözler önüne serdi. Böylece Bent, Nazi dönemi literatürü içerisinde o güne dek hiç tartışılmamış olan bir konuyu gündeme getirmiş oldu.

Yayınlandığı günden bugüne popülerliğini koruyan eser, Martin Sherman’a pek çok ödül kazandırdı. Bent, dünyanın dört bir yanında Richard Gere, Ian McKellen gibi aktörler tarafından oynandı. Eserin 1997 yılında çekilen ve kadrosunda Cliwe Owen, Mick Jagger, Jude Law, Rachel Weisz gibi isimleri barındıran bir filmi de var.

Mesut Özkeçeci, eseri Türkçeleştirmeye 2000 yılında mecburi askerlik görevini yaparken başladı. Uzun süredir doğru ekibi bekleyen metin, Meltem Cumbul tarafından D22 için seçildi. Böylece Bent, Türkiye’de ilk kez D22 tarafından sahnelenmiş oldu.

Bent’in teaser’ini izlemek için tıklayınız.

Yirmi Beş (Yeni Oyun)

Yirmi Beş, gece yarısına yaklaşırken, biri kendisiyle ilgili koca bir yalanla boğuşan, diğeri ise kendi gerçeğini dönüştürme çabasıyla umut eden, iki gencin yola çıkma öyküsü ile başlar.

Ancak bu yol, bu toprağın acısını surata çarpan, ölüm ve sevgi ile savaş veren başka bir yol ile kesişir! Üç kişi olurlar, anlaşmak zorlaşır.

Gelenler olur, gidenler illa ki olacaktır.
Bu sırada kar yağmakta, köpekler havlamakta ve …

Berkay Ateş’in yazdığı, Yiğit Sertdemir’in yönettiği D22’nin yeni oyunu Yirmi Beş’in prömiyeri 17 Ekim’de yapılacak.

Yirmi Beş’in teaser’ini izlemek için tıklayınız.

Beraberce Ölmek

biriken’in (Melis Tezkan-Okan Urun) yazıp yönettiği, Gökçe Yiğitel ve Okan Urun’un rol aldığı oyun dünyanın sonu, sosyal medya, aşk çıkmazı, devrim ve gündelik dertler üstüne kara mizahla eğilen bir saatlik soluk soluğa bir performans.

Beraberce Ölmek, bu sezon ilk olarak 8 Ekim’de sahnelenecek.

Beraberce Ölmek’in teaser’ini izlemek için tıklayınız.

D BLOK D:7

Şükran, Emek ve Leyla… Suda yüzen dilsiz balıklar, koştukça ulaşılmazlaşan Japon anime kahramanları, müşterilerin hangi şampuanı kullandıklarını bilecek kadar tuhaf bir biçimde hayatlarına dahil olan süpermarket kasiyerleri, acımasız yönetmenler, başka bir gezegenden gelmiş gibi duran televizyon sunucuları, dizilerin sarhoş edici dünyası ve “hayat sevince güzel” nidaları eşliğinde çivileri çocuklukla yetişkinlik arasında bir yerlerde yerinden çıkmış bir üçlü koltuğa sığmayıp taşan bir aile…

Oyun Havası’nın ilk oyunu D Blok D:7 “Başka türlü bir dünya ne şekilde mümkün?” sorusunu, orta sınıf bir ailenin gündelik yaşamında birbirlerine müdahalelerini görünür kılarak soruyor.

Ekim ayının son günü sahnelenmeye başlanacak olan oyun, önümüzdeki aylarda da D22 sahnesinde izleyicileriyle buluşmaya devam edecek.

Biletler Biletix’te ve D22 Gişe’de…
Oyunların başlama saati 20:30’dur.
©2013 D22 | Şair Ziya Paşa Yokuşu No:13A Galata Kuledibi Beyoğlu/İstanbul Gişe: 0212 293 19 92 / Gsm: 0535 235 32 03
www.tiyatrod22.com/
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.