DOT'tan Makas Oyunları

Pinterest LinkedIn Tumblr +

dot-tiyatro-sezonuna-makas-oyunlari-ile-5136604_898_oDOT, 2013/2014 Tiyatro Sezonuna “Makas Oyunları” ile başlıyor. Makas Oyunları’nda güncel ve politik kısa oyunlar yer almaktadır. Ekim 2013’de “Makas Oyunları 1” ile prömiyer yapacak olan proje, kısa oyunlardan oluşacak yeni serilerle sezon boyunca sahnelenmeye devam edecek.

-Theatre Uncut hakkında

Theatre Uncut, 2010 yılında Britanya’da projenin yönetmenleri Emma Callander ve Hannah Price tarafından basit bir fikirden yola çıkılarak başlatıldı. Yönetmenler, seçkin oyun yazarlarından güncel politik durumlara dair kısa oyunlar yazmalarını istediler.

Proje, 2011 yılında Edinburgh Uluslararası Tiyatro Festivali’nde yapılan okumalarla başladı ve 2012 ve 2013 yıllarında devam etti. 2011’de ünlü İngiliz ve İskoç oyun yazarlarıyla başlayan projede, 2012 ve 2013’te Amerika, Arjantin, İspanya, Yunanistan, Suriye, İzlanda veMısır’dan oyun yazarları oyunlarıyla yer aldı. Projenin yönetmenlerinin kendi ifadeleriyle, Theatre Uncut projesi dünyayı ve hayatımızı etkileyen politik konulardaki tartışmaları düşünmeye ve konuşmaya teşvik etmek için yaratıldı. 2011-13 arası Theatre Uncut oyunları 3000′in üzerinde oyuncu tarafından 4 kıtada 17 ülkede sahnelendi. 2012 Edinburgh festivalinde, Theatre Uncut Fringe First, Herald Angel ve Scotsman Spirit ödüllerini aldı.

MAKAS OYUNLARI 1

SANAT YÖNETİMİ: MURAT DALTABAN

HASSAS / FRAGILE
(İskoçya)
Yazan: DAVID GREIG
Yöneten: MURAT DALTABAN
Oyuncular: Murat Daltaban / Tuğrul Tülek

BAZI ŞEYLER ÇOK SAÇMA / THINGS THAT MAKE NO SENSE
(İngiltere)
Yazan: DENNIS KELLY
Yöneten: TUĞRUL TÜLEK
Oyuncular: Deniz Türkali, Pınar Töre, ENİS ARIKAN

ŞİŞMAN ADAM / THE FAT MAN
(İngiltere)
Yazan: ANDERS LUSTGARTEN
Yöneten: SERKAN SALİHOĞLU
Oyuncu: İBRAHİM SELİM

PANKART / A BIGGER BANNER
(İngiltere)
Yazan: MARK RAVENHILL
Yöneten: SERKAN SALİHOĞLU
Oyuncular: ELVİN AYDOĞDU, SU OLGAÇ, TUĞÇE ALTUĞ, CAN ŞIKYILDIZ

Ekim / Kasım 2013
Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi
Saat 21.00

DOT Salonu
Maçka G-Mall

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.