Holokost Kurbanının Torunu Almanya’yı Temsil Edecek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

salomTel Aviv’de düzenlenecek Berlin Kültür Festivali’nde Almanya’yı bir Holokost kurbanının torunu temsil edecek. Dans ve koreografi konusunda kendini ispatlamış bir sanatçı olan Nir De Volf festivalde kendi eseri olan  ‘Kayıp 10 Yılın Günlüğü’ isimli dans gösterisini sunacak.

Almanya’da yaşayan Volf, Hollandalı bir Holokost kurtulanının torunu. Son 10 yılda Almanya’nın Berlin şehri, İsrailli gençlerin askerliklerini yaptıktan sonra ziyaret ve çalışmak  için seçtikleri en popüler şehirlerden biri oldu. Dolayısı ile Berlin şehir kültürünün gece hayatından tiyatroya, mimariden modaya Tel Aviv’de boy göstermesi bir sürpriz değil.

Berlin’de birçok İsrailli gencin yaşadığını belirten dansçı Volf İsraillilerin Berlinliler tarafından kolaylıkla kabul edilmesini Holokost’tan duyulan suçluluk duygusundan ziyade, İsrailli gençlerin girdikleri işlerde büyük bir aşk ile çalışması ile açıklıyor.

Volf ayrıca, Almanya’nın kendisini seçmesini Berlinli ve İsrailli  sanatçılar arasında olan yoğun işbirliğinin bir ispatı olarak yorumluyor.

Şalom

Paylaş.

Yanıtla