Karşının Hamlet'i Hazır

Pinterest LinkedIn Tumblr +

fft64_mf1681333Bahar Çuhadar’ın haberine göre, geçen sezonun başında Oyun Atölyesi’nin kuruluşundan beri parçası olan isimlerin, buradan ayrılmasıyla ilk adımları atılan Moda Sahnesi, 9 Ekim’de sezonu açıyor. Oyun Atölyesi’ndeHaluk Bilginer ile birlikte uzun yıllar çalışan tiyatro işletmecisi Selçuk Aydoğan, yönetmen Kemal Aydoğan, kostüm tasarımcısı Bengi Günay, ışık tasarımcısı İrfan Varlı, oyuncular Onur Ünsal, Mert Fırat, Timur Acar, İnan Ulaş Torun, tiyatro ekibinden Erdal Çiftçi, Orhan Tozkoparan ve Barış Yaman ile sinemacı İlksen Başarır ortak olarak Moda’da yeni bir mekân yaratmak üzere kolları sıvamışlardı. Ekip; 2013 başından beri süren geceli gündüzlü bir inşaat faaliyetiyle, Bahariye Caddesi üzerindeki bir pasajda bulunan eski Moda Sineması’nı üç salonlu bir tiyatro-sinema mekânına dönüştürdü.

Moda Sahnesi, ikisi tiyatro ve konser biri ise ağırlıklı olarak bağımsız filmlerin gösterileceği sinema salonu olmak üzere üç salondan oluşuyor. Ekip üyeleri hummalı inşaat çalışmalarını, kendileri de dahil olarak sürdürürken, son aylarda bir yandan da üç yeni oyun için prova halindeydi. Bunlardan ilki olan ‘Hamlet’ 9 Ekim akşamı prömiyer yapıyor. Afiş tasarımınıngenç kuşağın dikkat çeken çizerlerinden Cem Dinlenmiş tarafından yapıldığı oyunu Kemal Aydoğan yönetti.

Onur Ünsal’ın Hamlet olarak sahne alacağı oyunda Esra Kızıldoğan Gertrude, Kübra Kip Ophelia, Murat Tüzün Claudius, Timur Acar Polonius ve Osric, İnan Ulaş Torun Laertes ve Guildenstern olarak sahnede olacak. Kadroda ayrıca Çağlar Yalçınkaya, Hasan Demirtaş ve Alper Baytekin var.

Ekibin Stefan Tsanev imzalı ikinci oyunu ‘Bütün Çılgınlar Sever Beni’ ise 17 Ekim itibariyle seyirci karşısına çıkmaya hazır olacak. Kemal Aydoğan yönetimindeki oyunda Mert Fırat, Aslı Tandoğan ve Volkan Yosunlu rol alıyor. Moda Sahnesi’nin ilerleyen haftalarda sahnelemeye başlayacağı yapımı da çocuklar için olacak: ‘Palyançolar Okulu’.

‘Hamlet’ 10, 11 Ekim’de 20.30’da, 12 Ekim Cumartesi 16.00 ve 20.30’da, 13 Ekim Pazar ise 17.00’de izlenebilir.
Detaylı bilgi için: modasahnesi.com

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.