Tiyatroculara 'Açık Giyinmeyin' Uyarısı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2618AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Beyaz TV’de katıldığı programda “Dün bir kanaldaki, yarışma programında sunucu öyle bir kıyafet giymiş ki olmaz bu yani. Kimseye karıştığımız yok ama çok aşırı. Dünyada da kabul edilemez” diye konuşmuştu. Çelik’in bahsettiği kişinin cumartesi gecesi ATV’de yayınlanan Veliaht yarışmasın sunucusu Gözde Kansu olduğu anlaşıldı.

Olayla ilgili Hüseyin Çelik “ifade özgürlüğümü kullandım” dedi. Çelik’in “ifade özgürlüğü” Kansu’nun işine son verilmesiyle sonuçlandı.

ŞİMDİ DE TİYATROCU KIYAFETLERİNE AYAR

Çelik’in sözleri tartışılmaya devam ederken bir haber de Adana’dan geldi. CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün Twitter’dan yazdığı iddiaya göre tiyatro oyuncularının kıyafetleri açık bulunduğu için tayt giymeleri istendi ve “birbirinize sarılmayın” uyarısı yapıldı.

Aygün olayı şöyle anlattı:

“Adana’da Devlet Tiyatroları, bugün oynayacağı Orhan Asena’nın Fadik Kız adlı oyunuyla sezonu açıyor. Fakat Devlet Tiyatroları genel müdür vekili tarafından oyun sansürlenip büyük ölçüde budanmış.

BİRBİRLERİNE SARILMASINLAR

Mesela kadın ve erkek oyuncular birbirine dokunmasın, yaklaşmasın ve sarılmasın emri verilmiş. Kadın oyuncuların kıyafetlerini ‘açık’ bulup tayt giydirmişler ve birçok kelime ‘müstehcen’ denerek metinlerden çıkarılmış.

Haberay
 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.