Yaz Bakalım!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

yazbakalımfft64_mf1697565GalataPerform’un 2006 yılından beri yürüttüğü Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi’nin Oyun Yazarlığı Atölye programı 2 Kasım 2013 – 7 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleşiyor. Atölye, kendini tiyatroda yazarak ifade etmek isteyen herkese açık.

Oyun yazımı atölyesi çağrısına cevap veren katılımcılar, Kasım ayından itibaren GalataPerform’un Genel Sanat Yönetmeni tiyatrocu oyun yazarı ve yönetmen Yeşim Özsoy Gülan ve Bahçeşehir Üniversitesi Sinema Bölümü öğretim görevlisi ve Bakırköy Belediye Tiyatroları Dramaturgu Ceren Ercan önderliğinde ‘Çağdaş Tiyatro Atölyeleri’ başlığı altında çalışmaya başlayacak. Atölyelerdeki diğer eğitmenler arasında Ankara Üniversitesi Dil & Tarih- Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü öğretim görevlisi Doç. Doktor Beliz Güçbilmez, Sorbonne Nouvelle Üniversitesi Tiyatro bölümü Lisans ve Yüksek Lisans mezunu Okan Urun, Bakırköy Belediye Tiyatroları dramaturgu Sibel Arslan Yeşilay ve MSÜ Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü Öğretim Görevlisi ve dramaturg Aylin Alıveren ve daha bir çok isim yer alıyor. Davetli yabancı yazarlarla da ( Fransa , Polonya, Ukrayna) gerçekleştirilen çalışmalar kısa ve uzun süreli atölyeler olarak devam edecek.

25 hafta boyunca haftada 6 saat olarak gerçekleşecek atölyeler, 3 aşamalı olarak gerçekleşecek. Birinci aşama olan Kasım-Aralık aylarında katılımcılar dramatik yapı ve çağdaş tiyatro üzerine temel dersler alacak. Ocak-Mart ayları arasındaki ikinci aşamada yurt dışından gelen yabancı yazarların da bir uzun (masterclass) ve birkaç kısa atölye çalışması esnasında kendi oyunlarını geliştirmeye başlayacak. Atölyelerin üçüncü aşamasında katılımcılar eğitmenlerle birebir olarak kendi oyunları üzerinde çalışacak ve seçilen oyunlar Mayıs 2014te gerçekleşecek olan 3. Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali’nde değerlendirilecek.

21 Ekim 2013 tarihine kadar yazdığınız bir oyunun ya da herhangi bir türde yazdığınız bir metnin 2 ile 10 sayfa arasındaki bir bölümünü yenimetinyenitiyatro@galataperform.com adresine özgeçmişinizle beraber göndermeniz gerekiyor. 2013-2014 Yeni Metin Yeni Tiyatro Atölyeleri için kontenjan 25 kişilik. Ücret aylık ise 350 TL. Ayrıca 2 katılımcıya da burs verilecek. Mülakat tarihleri ise 23-24 Ekim günleri. Randevu için telefon: 0530 260 25 24

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.