15.Uluslararası Bursa Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

BrsFstvl_MoldovaBursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kültür  Sanat ve Turizm Vakfı tarafından UNIMA Türkiye Milli Merkezi’nin sanatsal ve teknik katkılarıyla gerçekleştirilen festival 11 Kasım Pazartesi günü saat 14.00’te Tayyare Kültür Merkezi’nde yapılacak açılış töreniyle başlıyor.

Festivale;  İspanya, Moldova, İran, Bulgaristan, Yunanistan, Rusya Federasyonu Tataristan Özerk Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu  Başkırt Özerk Cumhuriyeti’nden birer, ülkemizden 12 olmak üzere toplam 19 kukla ve gölge tiyatrosu  katılacak. Festivalde her yaş grubunun izleyeceği oyunlar sergileniyor. Gösteriler Tayyare Kültür Merkezi, Adile Naşit Kültür Merkezi,  Uğur Mumcu Kültür Merkezi, Nazım Hikmet Kültür Evi,  Karagöz Müzesi ve  Tekstil Müzesi salonlarında yapılacak.

Uluslararası Kukla Birliği (UNIMA) Genel Sekreteri Jacques Trudeau  da festivale katılacak ve  “Uluslararası Kukla Birliği (UNIMA) nin  Amacı ve Çalışmaları” konulu bir konferans verecek. Festival Programı çerçevesinde ” Somut Olmayan Kültürel Mirasımız Karagöz’ün Önemi ” konulu bir açıkoturum gerçekleştirilecek.

Festival, 16 Kasım Cumartesi günü sona erecek.                               

UNIMA Türkiye Milli Merkezi

Web-site: www.unima.org.tr

e-posta: unima@unima.org.tr

Facebook: www.facebook/UNIMATurkiye

Paylaş.

Yanıtla