3.Ulusal Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Ödülleri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

assitej_logo_1ASSITEJ (Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği) Türkiye Merkezi ve Sahne Dergisi (iki aylık tiyatro, opera ve bale dergisi) tarafından gerçekleştirilen Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Ödülleri üçüncü kez sahiplerini buldu.

Çocuk ve gençlik tiyatrosu alanında teşvik edici yönü ile öne çıkan ödüller başvuru esasına göre belirlenmektedir. 2012-2013 tiyatro sezonunda ödüllere toplam 12 tiyatro topluluğu 17 oyunla başvurmuştur. Prof. Dr. Hülya Nutku, Hayati Asılyazıcı, Doç. Dr. Tülin Sağlam, Yrd. Doç. Dr. Nihal Kuyumcu, M. Nurkut İlhan, T. Murat Demirbaş ve Dr. Servet Aybar’dan oluşan jüri üyeleri yaptıkları değerlendirme sonucunda bu yıl En İyi Reji, En İyi Özgün Metin ve En İyi Çevre Tasarımı dallarında ödüle layık eser bulunamadığından ödül vermemişlerdir. 9 başlıkta dağıtılan ödülleri belirleyen jüri üyeleri “Jüri Özel Ödülü” nü bu sezon 50. Yılını kutlayan Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’na, Jüri Onur Ödülü’nü ise yazar Ülker Köksal’a vermeye karar vermiştir.

“En İyi Yapım” dalında Zorlu Çocuk Tiyatrosu’nun Oz Büyücüsü adlı oyunu ödüle layık görülürken, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü iki sanatçı arasında paylaşılmıştır. Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nun “Benim Güzel Pabuçlarım” adlı oyunundaki Palyaço rolü ile Hüseyin Emre Koç ve İzmir Devlet Tiyatrosu yapımı “Canlanan Masallar” adlı oyunundaki performansı ile Ayhan Bekdemir En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne layık görülmüştür. En İyi Kadın Oyuncu ödülüne Zeynep Nutku, İzmir Devlet Tiyatrosu’nun “Canlanan Masallar” adlı oyunundaki performansı ile layık görülürken aynı oyunun özgün müziklerini yapan Engin Bayrak En İyi Özgün Müzik dalında ödüllendirilmiştir. En iyi kostüm ödülü bu yıl Tiyatro Hal’in “Cadılar” adlı eserinin kostümlerini tasarlayan Nergis Gündoğdu’ya giderken En İyi Işık Tasarımı Ödülü Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nun “Üç Kuş Kardeş” adlı oyununun ışık tasarımını gerçekleştiren Yakup Çartık’a verilmiştir. Bu yıl En İyi Dekor Tasarım Ödülüne ise Anadolu Jet Çocuk Tiyatrosu’nun “Lambanın Sihri Hazerfen’in Fikri” oynunun dekor tasarımını gerçekleştiren Sinan Yardımedici layık görülmüştür.

“3. Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Ödül Töreni” 16 Aralık 2013 Pazartesi günü saat 19.00’da Ankara Küçük Tiyatro Sahnesi’nde yapılacaktır.

İletişim: GMK Bulvarı Onur İş Hanı Kat:2 No:29 Kızılay-ANKARA

0312 418 6996—0 507 656 6754  t.muratdemirbas@gmail.com

Paylaş.

Yanıtla