18. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +
taksavYerli ve yabancı 46 oyunla, 18’inci kez Ankaralılarla buluşacak olan Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali 15 Kasımda başlıyor. Festivale bu yıl İngiltere, Bulgaristan, İtalya ve İran’dan tiyatro grupları katılacak.

Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali yarın Yüksel Caddesi’nde sergilenecek üç sokak oyunu ile başlıyor. Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından bu yıl 18’inci kez düzenlenen festivale yerli ve yabancı toplam 46 oyun katılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları, Çankaya ve Yenimahalle belediyelerinin desteğiyle başlayacak festivalin bu yılki ana teması ‘Yaşanılır Bir Dünya İçin Sanat’ olarak belirlendi.

YURT DIŞINDAN GRUPLAR

Festivale bu yıl İngiltere, Bulgaristan, İtalya ve İran’dan tiyatro grupları katılacak. Diyarbakır Büyükşehir Oyunlar Devlet Tiyatroları’na bağlı Büyük Tiyatro, Şinasi Sahnesi, Akün Sahnesi, Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Kültür Merkezi’nde ve Yenimahalle Belediyesi 50. Yıl Dört Mevsim Salonu’nda gösterime girecek.

RENKLİ OYUNLAR PERDEDE

Ankara Umut Sahnesi oyuncularının perdeye taşıyacağı “Durali Dinlenme Tesisi/Nuh Tufanı” adlı oyunda, nuh tufanının ardından gemiye alınmayan muhalif karı-koca Durali ve Sakine’nin öyküsü anlatılıyor. Oyun, 19 Kasım Salı günü, saat 20.00’de Çağdaş Sanatlar Gösteri Merkezi’nde sahnelenecek. Suna Keskin, Özge Özberk, Bülent Seyran, Umran Ertok ve Koray Kurt sahneye koyduğu “Aşk’a 103 Adım”, 20 Kasım Çarşamba, saat 20.00’de Şinasi Sahnesi’nde izlenebilecek. Aynı gün ve saatte Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Sahnesi’nde Yeşim Koçak’ın veremle savaşan bir kadını canlandırdığı “Melek” adlı oyun da tiyatro severlerle buluşacak. 23 Kasım Cumartesi, saat 20.00’de, DT Şinasi Sahnesi’nde sahnelenecek olan “Yok Böyle Bir Kız” adlı oyunda Yunus Günçe ve Pamela Spence Başkentlilerle buluşacak.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.