Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

arturopageTiyatroadam, bu sezon, Bertolt Brecht’in “Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı” adlı oyunu ile sezona merhaba diyor.

2007 yılında yönetmen Serdar Akar’ın süpervizörlüğünde kurulan ve 7 sezondur ekip ruhu, oyuncu performanslarıyla dikkat çeken, içerikli- mizahi oyunlarla kendine özgü bir tarz yakalayan Tiyatroadam, bu sezon, 20.yüzyılın en etkili Alman şairi, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni olarak nitelendirilen, “Epik Tiyatro”nun kurucusu Bertolt Brecht’in  “Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı” adlı oyunu ile  sezona merhaba diyor.

Oyun, Yücel Erten çevrisiyle ve Anadolu Üniversitesi öğretim görevlisi, Tiyatro Anadolu’nun kurucularından Ümit Aydoğdu tarafından, Epik Tiyatro’nun özüne uygun, çağdaş bir yorumla sahneye koyuluyor.

Tiyatroadam oyuncularından Aşkın Şenol, Ayça Koyunoğlu, Berk Yaygın, Çetin Kaya, Deniz Özmen, Fatih Koyunoğlu, Gökhan Azlağ ve Neslihan Arslan yaklaşık otuz altı farklı kişiyi dönüşümlü bir şekilde oynuyor.

Müziklerin yine oyuncular tarafından, akapella (insan sesiyle) olarak yapıldığı oyunla, seyirciye, baş döndürücü bir tempo ve coşkuyla, eğlenceli bir biçimle, alışılagelmişin dışında bir tiyatro lezzeti sunmak amaçlanıyor.

Müzik direktörlüğünü Oktay Köseoğlu’nun, ışık tasarımını Yüksel Aymaz’ın yaptığı oyunun dekor ve kostüm tasarımında ise Barış Dinçel’in imzası var.

“Kişilerin yoktur bir önemi, çerçevedir var eden o dönemi.
Siz de görün resmi değil onu içine alan çerçeveyi.”

Brecht’in savaş döneminde yazdığı anti-faşist oyunda, Hitler’in iktidara yürüyüş öyküsü ile ünlü Chicago’lu gangster Al Capone’un öyküsü örtüştürülmüştür.
İktidar ve sermaye günübirlik çıkarlar adına, yasaları çiğneyerek işbirliği yaptığında; ülke siyasetinin, toplumsal düzenin onarılmaz ve geri dönülemez bir baskı rejimine dönüşebileceği gerçeği anlatılır.

Oyun tarihleri:

7-21-28 Kasım Perşembe Saat 20:30 Ortaköy Afife Jale Sahnesi’nde

16 Kasım Cumartesi Saat 20:30 Kozyatağı Kültür Merkezi’nde (Kozzy AVM)

30 Kasım Cumartesi saat 20:30’da Çevre Tiyatrosu’nda (Semaver Kumpanya)

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.