DOT, Bakanlık Desteğini Reddetti!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

dotfft64_mf1817341Tiyatro DOT Kültür Bakanlığı yardımını almayacak. Özel tiyatrolara yönelik Kültür Bakanlığı yardımı bu yıl Gezi Olayları’na katılanlarını listeden çıkartılıdğı haberleri üzerine tartışma konusu olmuştu. Geçen yıllarda yardım alan, aralarında Dostlar Tiyatrosu, Ortaoyuncular, Ankara Sanat Tiyatrosu, Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu, Tiyatrokare, Oyun Atölyesi, Tiyatro Pera, Altıdan Sonra Tiyatro, Destar Tiyatro’nun da bulunduğu ekipler 2013-2014 sezonu için yardım alamadı. Bu kuruluşların değerlendirme Komisyonu’ndan geçmelerine rağmen Kültür Bakanı Ömer Çelik tarafından üzerlerinin çizildiği haberleri çıktı, Bakan Çelik iddialar karşısında ‘Benim Gezi diye bir gündemim yok’ dedi. Tartışmaların sürmesi üzerine Tiyatro DOT bu yıl yardım almaktan vaz geçti.

DOT, 2008 yılında ‘Vur/Yağmala/ Yeniden’ oyunları için Kültür Bakanlığı’na destek başvurusunda bulunmuş ve bakanlığın proje için uygun gördüğü 26 bin YTL’yi kabul etmeme kararı almıştı. DOT yönetimi tarafından yapılan açıklamada kararın gerekçesi olarak belirlenen miktarın azlığı değil, destek kriterlerinin belirsizliği ve şeffaf olmayışı gösterilmişti.

Tiyatrocu Müjdat Gezen de 2010 yılında yaptığı açıklamada Müjdat Gezen Tiyatrosu’nun bakanlığının yardımlarını ret ettiğini söylemişti.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.