DT'de ''Başörtüsüne Yeşil Işık"

Pinterest LinkedIn Tumblr +

3DT Genel Müdürü Mustafa Kurt, ”Başörtülü oyuncu yok, olmaması için sebep de yok” dedi

Meclis’te başörtülü vekilden sonra şimdi de başörtülü oyuncuların Devlet Tiyatroları’nda rol alması için yeşil ışık yakıldı.

Yeni Şafak Gazetesi’nin haberine göre Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Mustafa Kurt, başörtüsünün meclisten önce DT’ye girdiğini, oyun gereği oyuncuların kimi zaman başlarını örttüklerini belirterek başörtülü oyuncuların Devlet Tiyatroları’nda rol alması için bir engelin bulunmadığını söyledi. Geçen yıl Eskişehir’deki Dileklerarası Seyircileri Ödül Töreni’nde başörtülü bir oyuncu ve yöneticinin ödül aldığını söyleyen Kurt, ödül töreni esansında bütün salonun ayağa kalkarak alkışladığını ifade belirtti.

BAŞÖRTÜLÜ OYUNCU YOK!

Devlet Tiyatrosu’nun başörtülü seyircisi olduğunun ve halkın tiyatrosu olduğunun altını çizen Kurt, ‘Devlet Tiyatrosu’nda 76 milyonun hakkı var. 76 milyonun hakkını gözetmek bu tiyatronun birinci görevi’ dedi. ‘Başörtülü oyuncu var mı sorusuna Kurt, ‘Başörtülü oyuncu yok, başörtülü oyuncu olması için de engel yok. Zaten bizde öyle bir şey olmalı. Neden başı kapalı neden başı açık diye bir şey olmaz tiyatro sahnesinde’ şeklinde cevap verdi.

Vatan

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.